beter leven 2 sterren rund de leentjeshoeve natuurvlees nederland

Beter Leven Rund 2 sterren toegekend & certificering Natuurvlees Nederland

Hoewel we al jaren onze dieren op stro huisvesten, weidegang geven en de kalfjes voornamelijk op natuurlijke wijze ter wereld komen en minimaal 5 maanden bij de koe drinken, is dit toch echt de spreekwoordelijke “kers op de taart”. Op 6 april 2021 is namelijk het Beter Leven Keurmerk 2 sterren voor runderen toegekend. Daarnaast voldoen we aan de voorwaarden voor certificering voor Natuurvlees-Nederland.

Certificering Beter Leven 2 sterren rund en Natuurvlees-Nederland

Hoe komt de certificering tot stand? vraag je je misschien af. Naast de verkoop van rundvlees via onze winkel en webshop verkopen we jaarlijks ook een aantal dieren via een handelaar. Inmiddels zijn we gecertificeerd en voldoen we aan de eisen die het merk Natuurvlees Nederland (de ketenregisseur) stelt. Natuurvlees Nederland koopt de runderen die anders via de handelaar doorverkocht werden. Natuurvlees Nederland is een merk van slachterij Kaldenberg en het vlees wordt exclusief bij Sligro onder de merknaam Natuurvlees Nederland verkocht.

De boeren die aan Natuurvlees-Nederland leveren worden gecertificeerd voor het Beter Leven Keurmerk 2 sterren rund van de Dierenbescherming en voor de eisen die gesteld worden aan het merk Natuurvlees-Nederland.

Voor zowel het Beter Leven Keurmerk als voor Natuurvlees-Nederland gebeurd de controle, dat de boeren blijven voldoen aan de eisen die gesteld worden, door een onafhankelijke controle instantie. Deze controle instantie controleert 1 keer per jaar de aangesloten bedrijven. Daarnaast worden 20% van deze bedrijven jaarlijks onaangekondigd bezocht.

Kijk ook eens op de website van Stichting Beter Leven en Natuurvlees Nederland

Meer info over Beter Leven vleesrunderen
Meer info over Natuurvlees Nederland

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen, geboren en opgegroeid in onze weides en ruime strostallen en met een antibiotica-vrij leven.

Inmiddels zijn 2 sterren Beter Leven runderen toegekend voor de wijze waarop wij onze runderen houden. Daarnaast zijn we een gecertificeerd Natuurvlees-Nederland- boerderij.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortabele strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Naast de certificering voor 2 sterren Beter Leven Runderen en Natuurvlees Nederland, zijn we aangesloten bij Boert Bewust Rijk van Nijmegen en Land van Maas & Waal.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

2 sterren Beter Leven Runderen toegekend

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Het begon met… onze lieve Leentje!
februari 28, 2024
kerstassortiment rundvlees kerst
Het kerstassortiment rundvlees staat klaar!
december 1, 2023
Kruidenrijke weide ingezaaid
september 29, 2023
Luxe rundvleeskroket 35% rundvlees natuurlijke ingredienten
NIEUW! Leentjes Luxe rundvleeskroketten
juni 7, 2023
koeien in de wei. koeiendans bij de leentjeshoeve horssen
De eerste koeien naar buiten
april 14, 2023
Rundercarpaccio boerderijwinkel de leentjeshoeve horssen
Nieuw: rundercarpaccio
maart 10, 2023
Biodiversiteit: regenwormen
februari 15, 2023
duurzamer boeren met zonne-energie
Duurzamer boeren; meer met zonne-energie
februari 15, 2023
Tweeling stierkalveren geboren bij De Leentjeshoeve Horssen
Koe Mirte bevalt van een tweeling
februari 13, 2023
Kerstactie de leentjeshoeve horssen
KERST(ballen)ACTIE (14 december t/m 31 december)
december 9, 2022