Boeuf Bourguignon van runder riblappen. Heb je onze open dag bezocht op Tweede Pinksterdag? Dan heb je er vast van mogen proeven. Jeanine van kookstudio Jeanine Cuisine had het gerecht bereid met onze runderriblappen.
We delen graag het recept met je. Kun je er thuis nog eens van genieten. (bron: Jeanine Cuisine) met de liefhebbers :).
Boeuf Bourguignon (6 personen)
Dit heb je nodig:
- 750 g rib-runderlappen
- 2 rode uien
- 250 g winterpeen
- 3 tenen knoflook
- 1 prei
- 750 ml rode wijn
- 70 g tomatenpuree (blikje)
- 2 takjes verse tijm
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 30 g peterselie
- 250 g champignons
- 320 g zilveruitjes
Zo maak je de Boeuf Bourgiugnon
- snijd de uien in ringen, winterpeen en knoflook in plakjes;
- meng de riblappen, uien, wortel en knoflook in een kom en schenk de wijn erover en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren;
- haal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier;
- doe de runderriblappen in de pan en bak goudbruin. Schep de riblappen uit de pan en zet even apart. Haal de groenten uit de marinade, doe in dezelfde pan en bak zachtjes 5 min. Bak de tomatenpuree 1 min. mee. Voeg riblappen en marinade toe en breng zachtjes aan de kook
- maak 2 pakketjes dmv. keukentouw van tijm, laurierblaadjes en de helft van de peterselie. Voeg deze pakketjes toe aan het vlees en laat 2,5 uur zachtjes stoven. De riblappen zijn nu zo mals geworden dat je het heel makkelijk uit elkaar kunt trekken zodat je kleine reepjes krijgt;
- nadat de riblappen zijn gesneden tot kleine reepjes/stukjes veeg je de champignons schoon en doe ze in de pan. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg toe. Laat het vlees en de groenten nog 30 min. sudderen
- proef of het vlees mals is en breng eventueel op smaak met peper en zout. Snij de blaadjes van de rest van de peterselie fijn en strooi over de boeuf bourguignon. Heerlijk met (basmati) rijst, een broodje of aardappelpuree.
Eet smakelijk!
Heb je trek gekregen? De riblappen zijn per ca 500 gram vacuum verpakt en diepgevroren bij ons te verkrijgen en maakt deel uit van een aantal van onze luxe rundvleespakketten.
Een avondje gezellig koken met vriendinnen, je vriendengroep of familie? Kijk eens op www.jeanine-cuisine.nl voor een sfeervolle kookstudio aan de Maasdijk in Neerloon (nabij Ravenstein) .