Boeuf Bourguignon van runderriblappen

Boeuf Bourguignon riblappen

Boeuf Bourguignon van runder riblappen. Heb je onze open dag bezocht op Tweede Pinksterdag? Dan heb je er vast van mogen proeven. Jeanine van kookstudio Jeanine Cuisine had het gerecht bereid met onze runderriblappen.

We delen graag het recept met je. Kun je er thuis nog eens van genieten. (bron: Jeanine Cuisine) met de liefhebbers :).

Boeuf Bourguignon (6 personen)

Dit heb je nodig:

  • 750 g rib-runderlappen
  • 2 rode uien
  • 250 g winterpeen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 750 ml rode wijn
  • 70 g tomatenpuree (blikje)
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 30 g peterselie
  • 250 g champignons
  • 320 g zilveruitjes

Zo maak je de Boeuf Bourgiugnon

  1. snijd de uien in ringen, winterpeen en knoflook in plakjes;
  2. meng de riblappen, uien, wortel en knoflook in een kom en schenk de wijn erover en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren;
  3. haal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier;
  4. doe de runderriblappen in de pan en bak goudbruin. Schep de riblappen uit de pan en zet even apart. Haal de groenten uit de marinade, doe in dezelfde pan en bak zachtjes 5 min. Bak de tomatenpuree 1 min. mee. Voeg riblappen en marinade toe en breng zachtjes aan de kook
  5. maak 2 pakketjes dmv. keukentouw van tijm, laurierblaadjes en de helft van de peterselie. Voeg deze pakketjes toe aan het vlees en laat 2,5  uur zachtjes stoven. De riblappen zijn nu zo mals geworden dat je het heel makkelijk uit elkaar kunt trekken zodat je kleine reepjes krijgt;
  6. nadat de riblappen zijn gesneden tot kleine reepjes/stukjes veeg je de champignons schoon en doe ze in de pan. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg toe. Laat het vlees en de groenten nog 30 min. sudderen
  7. proef of het vlees mals is en breng eventueel op smaak met peper en zout. Snij de blaadjes van de rest van de peterselie fijn en strooi over de boeuf bourguignon. Heerlijk met (basmati) rijst, een broodje of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Heb je trek gekregen? De riblappen zijn per ca 500 gram vacuum verpakt en diepgevroren bij ons te verkrijgen en maakt deel uit van een aantal van onze luxe rundvleespakketten.

Een avondje gezellig koken met vriendinnen, je vriendengroep of familie? Kijk eens op www.jeanine-cuisine.nl voor een sfeervolle kookstudio aan de Maasdijk in Neerloon (nabij Ravenstein) .

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij luxe rundvlees van eigen boerderij van dieren met een antibiotica-vrij leven.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortable strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Gebraden runderrollade De Leentjeshoeve
Hoe bereid je een runderrollade?
november 23, 2019
Paint en Dine at the farm
Meld je aan voor Paint & Dine at the Farm | 7 december
november 18, 2019
Luxe rundvleespakket 9,5 kg de leentjeshoeve horssen
NIEUW! Luxe pakket met haasbiefstuk
oktober 11, 2019
Goulash met stoofblokjes of riblappen
Goulash met stoofblokjes of riblappen
oktober 3, 2019
NIEUW!!! Tomahawks, bbq en meer… vanaf 31 augustus
augustus 20, 2019
Paprika en aubergine gevuld met rundergehakt voor op de bbq
juli 1, 2019
De Leentjeshoeve luxe rundvlees gebakken rundertartaar met gebakken champignonx, puntpaprika en sjalotjes, geserveerd met basmatirijst
Rundertartaar met gebakken champignons, paprika en sjalotjes
juni 18, 2019
De Leentjeshoeve Boert bewust
Open dag Neersteind Boert Bewust. Een terugblik…
juni 18, 2019
Open dag proeverijen de leentjeshoeve
Open Dag 10 juni (2e Pinksterdag)
mei 25, 2019
Rendang met sajoerboontjes en basmatirijst
Rendang met Sajoerboontjes
mei 10, 2019

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.