De Leentjeshoeve Boert Bewust

Afgelopen woensdag is Boert Bewust bij ons geweest om te kijken of wij voldoen aan de criteria voor de Boert Bewust- certificering. Daarbij wordt gekeken of je bedrijf voldoet aan de gestelde criteria rondom:

  • Dierwelzijn
  • Diergezondheid
  • Duurzame energie
  • Milieu
  • Mest
  • Maatschappij

Om je Boert Bewust boer te mogen noemen moet je minimaal 10 punten hebben. Met 16 punten behoren wij nu ook tot de club Boert Bewust-boeren Rijk van Nijmegen en Maas & Waal. En daar zijn we best trots op.

Dierwelzijn

Hierbij kijkt Boert Bewust naar de huisvesting van de dieren. Staan ze op stro en hoeveel m2 stro-oppervlak heeft een dier. Is het dak van de stal geïsoleerd? Maar bijvoorbeeld ook of de dieren weidegang krijgen.

Diergezondheid

Een van de aandachtspunten is het gebruik van antibiotica. Je kunt hier als bedrijf tot 2 punten voor halen bij een verwaarloosbaar antibioticagebruik. We hebben hiervoor het maximale aantal punten gekregen. Daarnaast kijkt Boert Bewust of je preventieve maatregelen neemt tegen dierziekten. Wanneer je je dieren zelf aanfokt, en dat doen wij, loop je minder risico dan wanneer je dieren van andere bedrijven aankoopt. Je krijgt daarom ook voor eigen aanfok extra punten.

Energie

Het is geen nieuws dat we zuinig moeten zijn met energie. Boert Bewust stuurt hier ook op aan. We hebben daarom ook punten gekregen voor de zonnepanelen op ons dak die ons van energie voorzien. In de toekomst kunnen we het aantal panelen op het dak eenvoudig uitbreiden.

Milieu en mest

Natuurlijk mogen de onderwerpen Milieu en mest niet ontbreken. Waar gaat de erfafspoeling naartoe, hoe ziet je mineralenkringloop eruit en in hoeverre kun je je mest op je eigen grond kwijt komen hierbij aan bod.

Maatschappij

Een ander speerpunt van Boert Bewust is de dialoog met de maatschappij. Je bent bij ons van harte welkom om te komen kijken naar de koeien. We lopen daarbij graag met je mee om je uit te leggen hoe het er bij ons aan toegaat. Heb je vragen, neem ze niet mee naar huis maar stel ze gerust. We vinden het leuk om deze te beantwoorden. Meer weten? https://www.maasenwaalboertbewust.nl/

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen, geboren en opgegroeid in onze weides en ruime strostallen en met een antibiotica-vrij leven.

Inmiddels zijn 2 sterren Beter Leven runderen toegekend voor de wijze waarop wij onze runderen houden. Daarnaast zijn we een gecertificeerd Natuurvlees-Nederland- boerderij.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortabele strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Naast de certificering voor 2 sterren Beter Leven Runderen en Natuurvlees Nederland, zijn we aangesloten bij Boert Bewust Rijk van Nijmegen en Land van Maas & Waal.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

2 sterren Beter Leven Runderen toegekend

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Het begon met… onze lieve Leentje!
februari 28, 2024
kerstassortiment rundvlees kerst
Het kerstassortiment rundvlees staat klaar!
december 1, 2023
Kruidenrijke weide ingezaaid
september 29, 2023
Luxe rundvleeskroket 35% rundvlees natuurlijke ingredienten
NIEUW! Leentjes Luxe rundvleeskroketten
juni 7, 2023
koeien in de wei. koeiendans bij de leentjeshoeve horssen
De eerste koeien naar buiten
april 14, 2023
Rundercarpaccio boerderijwinkel de leentjeshoeve horssen
Nieuw: rundercarpaccio
maart 10, 2023
Biodiversiteit: regenwormen
februari 15, 2023
duurzamer boeren met zonne-energie
Duurzamer boeren; meer met zonne-energie
februari 15, 2023
Tweeling stierkalveren geboren bij De Leentjeshoeve Horssen
Koe Mirte bevalt van een tweeling
februari 13, 2023
Kerstactie de leentjeshoeve horssen
KERST(ballen)ACTIE (14 december t/m 31 december)
december 9, 2022