Heldere Runderbouillon van schenkel of poulet

Ik kreeg laatst de vraag van een van onze klanten hoeveel water er bij de schenkel moest om daar runderbouillon van te trekken. Daar moest ik even over nadenken. Zelf gebruik ik doorgaans dezelfde pan voor soep en vul deze tot een bepaald niveau. Maar hoeveel liter dat precies is…

Tijd om dit uit te zoeken dus. Ik had nog wat aantekeningen van mijn moeder in de kast staan. Daar moest vast wat in staan over runderbouillon trekken van schenkel of poulet. En ja hoor…

Verhouding vlees : water:

Wil je runderbouillon trekken om te drinken dan kun je 350 gram rundvlees per liter water tellen. Trek je bouillon voor het maken van (groenten) soep, dan is ca. 250 gram rundvlees per liter water voldoende.

schenkel
Schenkel, voor het trekken van runderbouillon als basis voor soepen, sauzen en drinkbouillon.

Zo trek je runderbouillon:

  • Neem een zo klein mogelijke pan;
  • Zet het vlees op met water (neem iets meer water in verband met verdampen)
  • Doe er ca 3/4 lepel zout per liter bij en de kruiden (bijv peterselie, selderij);
  • Breng dit samen langzaam aan de kook;
  • Laat de runderbouillon zachtjes trekken (rundvlees 3-5 uur)
  • Zeef de bouillon als deze bedoeld is voor bijvoorbeeld groentensoep of drinkbouillon. Voor extra heldere runderbouillon kun je een schone (thee)doek in een zeef leggen.

Nadat je de verse runderbouillon gezeefd hebt, kun je er verse kruiden of groenten en dergelijke aan toevoegen. Verse bieslook of selderij en hele kleine stukjes wortel (even meekoken) voor een heerlijke drinkbouillon. Vergeet niet het vlees klein te snijden trouwens :).

Runderbouillon van schenkel. Met fijngesneden bieslook en selderij.
Runderbouillon getrokken van schenkel, met bieslook en selderij

Trek gekregen? Je kunt bij ons terecht voor runderschenkel met lekker veel vlees en poulet. Per portie verpakt of als onderdeel van diverse luxe rundvleespakketten of proeverij.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen, geboren en opgegroeid in onze weides en ruime strostallen en met een antibiotica-vrij leven.

Inmiddels zijn 2 sterren Beter Leven runderen toegekend voor de wijze waarop wij onze runderen houden. Daarnaast zijn we een gecertificeerd Natuurvlees-Nederland- boerderij.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortabele strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

2 sterren Beter Leven Runderen toegekend

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

kalf natuurlijk geboren beter leven twee sterren rund
De natuurlijke geboorte van een kalfje
november 30, 2021
HIEP HIEP HOERA! De Leentjeshoeve bestaat 3 jaar!
november 19, 2021
stier boerderijwinkel de leentjeshoeve luxe rundvlees kopen horssen
Stier Pim past weer!
oktober 13, 2021
De runderen van de Leentjeshoeve drinken op stal en in de wei schoon en vers leidingwater
Wist je dat…onze runderen leidingwater drinken
oktober 13, 2021
Tweeling geboren bij De Leentjeshoeve in Horssen
Hiep, hiep, hoera! Een tweeling!
september 10, 2021
kalf verstopt zich de leentjshoeve horssen
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. En het is…?!
september 10, 2021
Boeren en tuinders pakken uit bij de Leentjeshoeve in Horssen
Boeren en tuinders pakken uit; Zomeractiviteiten bij De Leentjeshoeve
juli 7, 2021
Schulp Biologische Vruchtensappen
Nieuw: SCHULP Biologische Vruchtensappen 0,75 & 0,2 l
april 24, 2021
beter leven 2 sterren rund de leentjeshoeve natuurvlees nederland
Beter Leven Rund 2 sterren toegekend & certificering Natuurvlees Nederland
april 9, 2021
zelfgemaakte truffelroomsaus
Zelfgemaakte truffelroomsaus
april 7, 2021

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.