Oma’s draadjesvlees, favoriet en eenvoudig te maken met heerlijk malse riblappen of doorregen runderlappen bijvoorbeeld. Terwijl het vlees zachtjes stooft, geniet jij van de warme geuren van de kruiden die de keuken vullen.
Ingrediënten voor Oma’s Draadjesvlees
1 kg riblappen of doorregen runderlappen
2 grote uien
1 ltr. groente- of runderbouillon
1 klein blikje tomatenpuree
2 kruidnagels (fijngestampt)
2 laurierblaadjes
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl pimentpoeder
zout naar smaak.
Boter om het vlees aan te braden.
Bereiding
Laat het vlees op kamertemperatuur kopen en dep het daarna droog. Doe de boter in de pan en verhit het. Doe, zodra de luchtbellen verdwenen zijn het vlees in de pan.
Braad de riblappen rondom tot er een smakelijk korstje ontstaat. Bak de uien mee. Doe de kruiden erbij en de bouillon. Laat op een laag pitje zachtjes stoven (niet koken!). Na een aantal uur valt het vlees mooi uit elkaar.
Eet smakelijk!
Tip:
Heb je ineens trek gekregen in draadjesvlees, maar ligt het vlees nog in de vriezer? Geen probleem. Ontdooi het vlot en veilig door het vlees in de gesloten verpakking in een schaal/pan ruim koud water te leggen. Vervang na een kwartier het water en verwijder het ijs van de verpakking en laat het verder ontdooien.