Altijd fijn, die veelzijdigheid van gehakt. Het voordeel van gehakt van luxe rundvlees is dat het tijdens het bakken niet ‘onder water komt te staan’, en lekker van textuur blijft. Het recept voor de paprika en aubergine gevuld met rundergehakt is geschikt voor op een BBQ die dicht kan en voor in de oven.
De ingredienten voor de gevulde paprika en aubergine (4 personen)
- 250 gram luxe rundergehakt (1 rolletje)
- 4 grote paprika’s
- 2 aubergines
- 1 grote ui
- geraspte kaas om te gratineren
- 1 1/2 theelepel kruidenmengsel Al Andalus
- 1 blikje maiskorrels
Zo maak de gevulde paprika’s en aubergines
- verwarm de Barbeque, Kamado of de oven voor op ca 180 graden celcius
- snijd de bovenkanten van de paprika’s en bewaar ze. Verwijder de stelen van de aubergines, halveer ze in de lengte en haal de zaadlijsten eruit.
- snipper de ui.
- Verhit bakboter in een koekenpan en bak daarin de rundergehakt gaar. Voeg zodra de gehakt gaar is de ui en de maiskorrels toe en bak even. Voeg daarna het Al Andaluz kruidenmengsel toe en roer goed door elkaar.
- Vul de paprika’s en aubergine-helften met het rundergehakt mengsel en strooi er de geraspte kaas over.
- Plaats de gevulde groenten ca 7 minuten in de BBQ, Kamado of oven.
Eet smakelijk!
Op zoek naar heerlijk luxe rundvlees van dieren die een fijn en gezond leven hebben gehad en waarvan je weet waar ze vandaan komen? Bezoek dan onze boerderij en neem nu alvast een kijkje in onze webwinkel. Naast de vleespakketten van 1 – 8,5 kg, kun je ook terecht voor 2 persoons porties luxe rundvlees. Alles vacuum verpakt, diepgevroren en geetiketteerd.