Welk rundvlees kan ik het beste kiezen als ik weinig tijd heb om te koken maar toch lekker wil eten? Deze vraag krijg ik regelmatig. En we hebben goed nieuws; je hoeft zeker niet altijd voor biefstuk te gaan. Voor het gemak hieronder een top 5 met eenvoudig te bereiden rundvleessoorten voor een snelle, doordeweekse maaltijd:
Op nummer 1: Rundergehakt
Ons luxe rundergehakt mag uiteraard niet ontbreken. Een absolute topper als het gaat om variatie. Voor een heerlijke gehaktbal bij een oer-Hollandse pot, in de pasta, Mexicaanse gerechten, noem maar op. Wist je trouwens dat ons gehakt uit 100% puur rundvlees bestaat? Dat zie je en dat proef je. Een veelgehoorde uitspraak van onze klanten: “Wanneer ik dit gehakt bak, houd ik tenminste gehakt over in plaats van water.”
Onze slager heeft het daarnaast in handige rolletjes verpakt die weinig ruimte innemen in je vriezer.

Op nummer 2: Hamburger
Je zou niet de eerste zijn die een Hamburgerdag in het leven roept! Leentjes Luxe Runderburger is een echte topper voor zowel in de pan als op de barbecue. Onze kinderen zweren erbij. Laat ze zelf hun saus en beleg bepalen en varieer met het soort broodje. Een feestje op zich!
Op nummer 3: Runderschnitzel
De runderschnitzel; hij zit tegen de biefstuk aan qua textuur en is nog gemakkelijker te bereiden. Deze dun gesneden lapjes hoeven de koekenpan met hete boter aan beide zijden slechts even te raken en klaar. Een beetje peper en zout er op; een kind kan de was doen. De schnitzels doen het ook goed in Oosterse gerechten, zoals Beef Teriyaki.
Op nummer 4: Biefstukreepjes
Geen zin om te snijden, maar dol op eenpansgerechten? Deze reepjes zijn niet alleen praktisch maar ook heerlijk in Oosterse, Italiaanse en Mexicaanse gerechten. We bieden ze zowel naturel als gemarineerd aan.
Op nummer 5: Runderworstjes
Oer Hollands, snel klaar en geschikt voor op de barbecue. Je kunt kiezen uit de verse worstjes en de wat dunnere merguezworstjes.
