Welk rundvlees is geschikt om te stoven? Dit is een vraag de we regelmatig van onze klanten krijgen.
Rundvlees voor stoofpot
Voor een heerlijke stoofpot zijn verschillende soorten rundvlees geschikt. Maar smaken verschillen natuurlijk. Mag het vlees in blokjes aan elkaar blijven of wil je dat het vlees in draadjes uiteen valt, bijvoorbeeld bij het maken van draadjesvlees.
Houd je van mager rundvlees om te stoven?
Braadlappen en sukadelappen kun je prima stoven. Het is mager rundvlees met een mooie fijn vleesdraad. Bij de magere vleessoorten is het extra belangrijk om het vlees langzaam op lage temperatuur te stoven. Het vocht mag beslist niet koken. Het vlees wordt tijdens het stoven op lage temperatuur heerlijk mals maar valt niet uit elkaar. Het zeentje in de sukade wordt naar verloop van tijd heel mooi geleiachtig.
Of houd je wel van een randje vet?
De riblappen en doorregen runderlappen zijn grover van draad en bevatten meer vet (de doorregen runderlappen het meest). Stoof je deze lappen dan valt het vlees naar verloop van tijd gemakkelijker in draadjes uit elkaar. En, doordat het rundvlees wat meer (intramusculair) vet bevat is het risico op uitdrogen vanzelfsprekend kleiner dan bij magerder vlees.
Rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen
Het rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen met antibioticavrij leven is relatief mager maar kun je uitstekend stoven. Geliefd daarvoor zijn onze sukadelappen, riblappen en doorregen runderlappen. Maar ook de braadlappen doen het prima. Houd je van gemak en vind je het fijn als het vlees al gesneden is? Ga dan voor de hacheeblokjes of runderpoulet .
Tip: Het beste resultaat met de braadlappen haal je in de slowcooker.
Ben je op zoek naar een mooi stukje rundvlees (om te stoven), rechtstreeks van de boerderij en van runderen met antibioticavrij leven? Kijk dan eens in onze webshop en bestel.
Woon je in Nijmegen of omgeving? Dan kunnen we jouw bestelling ook bij je thuisbezorgen.