Hoe bereid je een runderrollade? Een runderrollade is een feestelijk stukje vlees dat je zowel warm als koud kunt eten. Als onderdeel van het hoofdgerecht of koud, als voorafje. Bij mijn ouders thuis stond hij steevast met kerst op tafel. Mijn moeder bereidde een grote van een kg de dag ervoor en serveerde hem koud. Heerlijk met stroganoffsaus. Thuis eten wij ze meestal warm, zomer en winter.
Maar hoe kan ik een runderrollade het best bereiden, vraag je je misschien af. Hieronder de tips in een stappenplan:
Het braden van een runderrollade is vrij eenvoudig. Volg de onderstaande stappen en je zet in zo’n 45 minuten een heerlijke runderrollade (ca 500 gram, voldoende voor 4 personen) op tafel:
Tip:
Is er nog een stukje rollade overgebleven? Bewaar het in de koelkast. De volgende dag smaakt hij heerlijk als onderdeel van het voorgerecht. Lekker met een saus van abrikozen op een bedje van (rucola) sla.
Wist je dat onze rollades het ook uitstekend doen op de kamado. Wij hebben het de afgelopen zomer een paar keer geprobeerd. De rooksmaak die de kamado aan de runderrollade geeft hem een zomers tintje.
Wil je meer tips over het bereiden van rundvlees en recepten per mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via de onderstaande knop.