gevulde rosbief de leentjeshoeve rundvlees horssen

Gevulde rosbief

Gevulde rosbief. Natuurlijk is rosbief ontzettend lekker wanneer je hem roast, eventueel met een subtiele rub. Maar, gevuld met verse Italiaanse kruiden en kastanjechampignons, is rosbief ook een feestje op je bord. Ga jij het proberen?

Dit heb je nodig voor een gevulde rosbief-rollade voor ca 4 personen:

  • 400 gram rosbief (blokje, op kamertemperatuur)
  • 350 gram kastanjechampignons
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje salie
  • 50 gr. bakboter
  • 2 tl. lemon pepper rub
  • 190 ml. vleesfond

Overige benodigdheden:

  • Keukentouw
  • Ovenschaal/braadslede of ovenvaste braadpan
  • Vleesthermometer

Zo maak je de gevulde rosbief:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Snijd de champignons in kwarten, snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  3. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd fijn.
  4. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook 2 minuten.
  5. Voeg de verse kruiden toe en bak deze 3 minuten mee tot al het vocht is verdampt.
  6. Neem de helft van het mengsel uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  7. Zet het vuur uit en bewaar de rest in de pan.
  8. Snijd de rosbief in de lengte tot 2/3.
  9. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in.
  10. Het vlees kunt je nu uitleggen tot een lange lap.
  11. Bestrooi met de helft van de lemon pepper en eventueel zout.
  12. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het vlees en rol het stevig op. Bind vast met stukjes keukentouw.
  13. Bestrooi de buitenkant met de rest van de lemon pepper-rub.
  14. Verhit de overgebleven boter in een koekenpan en bak de rollade in ca 3 minuten rondom bruin.
  15. Neem het vlees uit de pan en leg het in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel hem in op 50 graden (rood).
  16. Bak het vlees in ongeveer 20 minuten in de oven tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt.
  17. Haal het vlees uit de oven en laat het, afgedekt onder aluminiumfolie, 10 minuten rusten.
  18. Voeg ondertussen de fond toe aan de koekenpan met champignons en breng aan de kook.
  19. Laat de saus 5 minuten koken.
  20. Snijd het vlees in plakken en serveer het met de saus.

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij luxe rundvlees van eigen boerderij van dieren met een antibiotica-vrij leven.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortable strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Quesadilla's met luxe rundergehakt van de leentjeshoeve horssen
Quesadilla’s met rundergehakt en mais
augustus 25, 2020
blonde d'aquitaine stieren de leentjeshoeve horssen
Mancave De Leentjeshoeve
mei 18, 2020
tartaar kopen bij de leentjeshoeve rundvlees horssen
Hoe bak ik de lekkerste rundertartaar?
mei 12, 2020
koeiendans de leentjeshoeve horssen
Koeiendans bij De Leentjeshoeve
mei 2, 2020
Vaarskalf Roos De leentjeshoeve Horssen
Kalf Roos is vrijdag geboren
maart 2, 2020
Carnavalskrakers t/m 11 april 2020
februari 23, 2020
Actie rundergehakt en gehaktkruiden de leentjeshoeve horssen
AKTIE: Bij 2,5 kg rundergehakt…
februari 8, 2020
Runderstoof
Runderstoof met gemberkoek
februari 7, 2020
pasteitje met zelfgemaakte runderragout recept van magere braadlappen
Pasteitjes met zelfgemaakte runderragout recept
december 20, 2019
koopzondag de leentjeshoeve horssen
Koopzondagen en verruimde openingstijden december
december 8, 2019

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.