Gevulde rosbief. Natuurlijk is rosbief ontzettend lekker wanneer je hem roast, eventueel met een subtiele rub. Maar, gevuld met verse Italiaanse kruiden en kastanjechampignons, is rosbief ook een feestje op je bord. Ga jij het proberen?
Dit heb je nodig voor een gevulde rosbief-rollade voor ca 4 personen:
- 400 gram rosbief (blokje, op kamertemperatuur)
- 350 gram kastanjechampignons
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje salie
- 50 gr. bakboter
- 2 tl. lemon pepper rub
- 190 ml. vleesfond
Overige benodigdheden:
- Keukentouw
- Ovenschaal/braadslede of ovenvaste braadpan
- Vleesthermometer
Zo maak je de gevulde rosbief:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Snijd de champignons in kwarten, snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
- Ris de blaadjes van de kruiden en snijd fijn.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de verse kruiden toe en bak deze 3 minuten mee tot al het vocht is verdampt.
- Neem de helft van het mengsel uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- Zet het vuur uit en bewaar de rest in de pan.
- Snijd de rosbief in de lengte tot 2/3.
- Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in.
- Het vlees kunt je nu uitleggen tot een lange lap.
- Bestrooi met de helft van de lemon pepper en eventueel zout.
- Verdeel het paddenstoelenmengsel over het vlees en rol het stevig op. Bind vast met stukjes keukentouw.
- Bestrooi de buitenkant met de rest van de lemon pepper-rub.
- Verhit de overgebleven boter in een koekenpan en bak de rollade in ca 3 minuten rondom bruin.
- Neem het vlees uit de pan en leg het in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel hem in op 50 graden (rood).
- Bak het vlees in ongeveer 20 minuten in de oven tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt.
- Haal het vlees uit de oven en laat het, afgedekt onder aluminiumfolie, 10 minuten rusten.
- Voeg ondertussen de fond toe aan de koekenpan met champignons en breng aan de kook.
- Laat de saus 5 minuten koken.
- Snijd het vlees in plakken en serveer het met de saus.