gevulde rosbief de leentjeshoeve rundvlees horssen

Gevulde rosbief

Gevulde rosbief. Natuurlijk is rosbief ontzettend lekker wanneer je hem roast, eventueel met een subtiele rub. Maar, gevuld met verse Italiaanse kruiden en kastanjechampignons, is rosbief ook een feestje op je bord. Ga jij het proberen?

Dit heb je nodig voor een gevulde rosbief-rollade voor ca 4 personen:

  • 400 gram rosbief (blokje, op kamertemperatuur)
  • 350 gram kastanjechampignons
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje salie
  • 50 gr. bakboter
  • 2 tl. lemon pepper rub
  • 190 ml. vleesfond

Overige benodigdheden:

  • Keukentouw
  • Ovenschaal/braadslede of ovenvaste braadpan
  • Vleesthermometer

Zo maak je de gevulde rosbief:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Snijd de champignons in kwarten, snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  3. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd fijn.
  4. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook 2 minuten.
  5. Voeg de verse kruiden toe en bak deze 3 minuten mee tot al het vocht is verdampt.
  6. Neem de helft van het mengsel uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  7. Zet het vuur uit en bewaar de rest in de pan.
  8. Snijd de rosbief in de lengte tot 2/3.
  9. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in.
  10. Het vlees kunt je nu uitleggen tot een lange lap.
  11. Bestrooi met de helft van de lemon pepper en eventueel zout.
  12. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het vlees en rol het stevig op. Bind vast met stukjes keukentouw.
  13. Bestrooi de buitenkant met de rest van de lemon pepper-rub.
  14. Verhit de overgebleven boter in een koekenpan en bak de rollade in ca 3 minuten rondom bruin.
  15. Neem het vlees uit de pan en leg het in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel hem in op 50 graden (rood).
  16. Bak het vlees in ongeveer 20 minuten in de oven tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt.
  17. Haal het vlees uit de oven en laat het, afgedekt onder aluminiumfolie, 10 minuten rusten.
  18. Voeg ondertussen de fond toe aan de koekenpan met champignons en breng aan de kook.
  19. Laat de saus 5 minuten koken.
  20. Snijd het vlees in plakken en serveer het met de saus.

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen, geboren en opgegroeid in onze weides en ruime strostallen en met een antibiotica-vrij leven.

Inmiddels zijn 2 sterren Beter Leven runderen toegekend voor de wijze waarop wij onze runderen houden. Daarnaast zijn we een gecertificeerd Natuurvlees-Nederland- boerderij.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortabele strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Naast de certificering voor 2 sterren Beter Leven Runderen en Natuurvlees Nederland, zijn we aangesloten bij Boert Bewust Rijk van Nijmegen en Land van Maas & Waal.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

2 sterren Beter Leven Runderen toegekend

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

oma's draadjesvlees van riblappen of doorregen runderlappen de Leentjeshoeve
Oma’s Draadjesvlees
november 13, 2024
Het begon met… onze lieve Leentje!
februari 28, 2024
kerstassortiment rundvlees kerst
Het kerstassortiment rundvlees staat klaar!
december 1, 2023
Kruidenrijke weide ingezaaid
september 29, 2023
Luxe rundvleeskroket 35% rundvlees natuurlijke ingredienten
NIEUW! Leentjes Luxe rundvleeskroketten
juni 7, 2023
koeien in de wei. koeiendans bij de leentjeshoeve horssen
De eerste koeien naar buiten
april 14, 2023
Rundercarpaccio boerderijwinkel de leentjeshoeve horssen
Nieuw: rundercarpaccio
maart 10, 2023
Biodiversiteit: regenwormen
februari 15, 2023
duurzamer boeren met zonne-energie
Duurzamer boeren; meer met zonne-energie
februari 15, 2023
Tweeling stierkalveren geboren bij De Leentjeshoeve Horssen
Koe Mirte bevalt van een tweeling
februari 13, 2023