Tartaartjes passen ontzettend goed bij lichte (lente) gerechten. Maar hoe bereid je ze nu eigenlijk?
Onze ambachtelijke slager Henk maakt onze tartaartjes van fijngehakte biefstuk en zonder enige toevoegingen. De tartaartjes zijn daardoor een puur natuur product. Maar hoe bak je de steaktartaartjes nu het lekkerst en houd je ze heerlijk zacht?
Het geheim zit hem in de bereidingstijd.
Zo bak je de lekkerste rundertartaar:
- Haal de tartaartjes een half uur voor bereiding uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen;
- Dep de tartaar voor het bakken droog met een stukje keukenpapier;
- Verhit (vloeibare) bakboter in een koekenpan;
- Leg de tartaar in de pan en bak deze op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin;
- Draai het vuur laag en bak de tartaartjes verder in 1 a 2 voor rose tot 5 minuten voor well done.
- Voeg naar smaak eventueel wat peper en zout toe.
Eet smakelijk!
Rundertartaartjes smaken ontzettend lekker met gebakken champignons, ui en paprika. Serveer ze eventueel samen met wat (basmati) rijst.
De rundertartaar die je bij ons op de boerderij kunt kopen komt van rundvlees van onze eigen runderen. Deze runderen:
- worden bij ons op de boerderij geboren en groeien bij ons op, in de weide en ruime strostallen met volop uitzicht naar buiten;
- drinken als kalf minimaal 5 maanden melk bij hun moeder;
- zijn antibioticavrij opgegroeid.