pasteitje met zelfgemaakte runderragout recept van magere braadlappen

Pasteitjes met zelfgemaakte runderragout recept

Pasteitjes met zelfgemaakte runderragout; feestelijk als voorafje of lekker tussendoor. De ragout kun je prima een dag of twee van tevoren maken. Als hij een dagje gestaan heeft is hij nog lekkerder :). Hieronder lees je het recept voor runderragout met zelfgetrokken runderbouillon. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld runderpoulet, braadlappen, sukadelappen of riblappen gebruiken die je een aantal uur rustig laat pruttelen. Hieronder de benodigde ingrediënten en hoe je de ragout maakt.

Wil je je recepten per e-mail ontvangen, samen met andere tips? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Ingrediënten voor de runderbouillon

Dit heb je nodig voor de runderbouillon:

  • ca 250 gram riblappen, braadlappen, sucadelappen of poulet
  • 2 sjalotjes
  • 1 kleine prei
  • 3 takjes tijm
  • 30 gram platte peterselie
  • 100 gram worteltjes
  • 1 selderiestengel
  • zout en peper naar smaak
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels (eventueel in een kruidenei/thee-ei zodat je het na het trekken van de bouillon er gemakkelijk uit kunt halen)
  • beetje boter
  • 1,5 – 2 liter water

Ingrediënten voor de ragout

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • beetje zout en peper om het verder op smaak te brengen
  • 1 liter bouillon (waarschijnlijk heb je niet alles nodig)
  • het vlees waarmee je de bouillon hebt getrokken

Zo trek je de bouillon

  1. snipper de sjalotjes
  2. schrap en was de worteltjes en snijd ze in dunne plakjes
  3. snijd de prei
  4. snijd de selderijstengel in stukjes
  5. bind de tijm, de peterselie en het laurierblaadje bij elkaar met keukentouw;
  6. doe de boter in een pan en verhit deze;
  7. fruit daarin de sjalotjes, wortel en de prei;
  8. schenk het water erbij en voeg de kruiden en selderij toe en breng het aan de kook;
  9. voeg zodra het water kookt het vlees toe en laat het heel zachtjes pruttelen mag gerust een uur of vier zijn zodat de smaken goed in kunnen trekken (niet hard koken).

Zo maak je de ragout

  1. haal het vlees uit de pan. Het valt nu gemakkelijk uit elkaar. Je kunt het vlees nu met een vork heel gemakkelijk uit elkaar trekken;
  2. smelt de boter in de pan en laat het uitbruisen
  3. doe er de bloem in een keer bij en roer het geheel direct goed door tot een egaal mengsel
  4. doe er een klein beetje bouillon bij en roer door tot een egaal mengsel;
  5. voeg steeds kleine hoeveelheden bouillon toe tot het mengsel de gewenste dikte heeft
  6. snijd naar wens de groenten fijn die je gebruikt hebt voor de bouillon en meng deze naar wens door de ragout;
  7. voeg het vlees toe en roer goed door. Breng de ragout op smaak met zout en peper;
  8. Wanneer je de ragout een dag laat staan, mengen de smaken goed en is hij nog lekkerder.

Vul pasteitjes met de zelfgemaakte runderragout of serveer met witte rijst en groenten.

Eet smakelijk!

Wil je meer recepten ontvangen per mail?
Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen, geboren en opgegroeid in onze weides en ruime strostallen en met een antibiotica-vrij leven.

Inmiddels zijn 2 sterren Beter Leven runderen toegekend voor de wijze waarop wij onze runderen houden. Daarnaast zijn we een gecertificeerd Natuurvlees-Nederland- boerderij.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortabele strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Naast de certificering voor 2 sterren Beter Leven Runderen en Natuurvlees Nederland, zijn we aangesloten bij Boert Bewust Rijk van Nijmegen en Land van Maas & Waal.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

2 sterren Beter Leven Runderen toegekend

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

de koeien en kalveren van boerderij de leentjeshoeve in horssen in de wei
De koeien blij in de wei
april 20, 2022
Stier Pim is Papa!
februari 11, 2022
pasgeboren kalf de leentjeshoeve horssen natuurlijke geboorte
Geboortegolf: Eerste kalfje is inmiddels geboren
februari 4, 2022
Luxe rundvlees kopen voor kerstdiner. Ruime openingstijden boerderijwinkel de leentjeshoeve horssen.
Openingstijden 20 – 24 december 2021
december 17, 2021
kalf natuurlijk geboren beter leven twee sterren rund
De natuurlijke geboorte van een kalfje
november 30, 2021
HIEP HIEP HOERA! De Leentjeshoeve bestaat 3 jaar!
november 19, 2021
stier boerderijwinkel de leentjeshoeve luxe rundvlees kopen horssen
Stier Pim past weer!
oktober 13, 2021
De runderen van de Leentjeshoeve drinken op stal en in de wei schoon en vers leidingwater
Wist je dat…onze runderen leidingwater drinken
oktober 13, 2021
Tweeling geboren bij De Leentjeshoeve in Horssen
Hiep, hiep, hoera! Een tweeling!
september 10, 2021
kalf verstopt zich de leentjshoeve horssen
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. En het is…?!
september 10, 2021