pasteitje met zelfgemaakte runderragout recept van magere braadlappen

Pasteitjes met zelfgemaakte runderragout recept

Pasteitjes met zelfgemaakte runderragout; feestelijk als voorafje of lekker tussendoor. De ragout kun je prima een dag of twee van tevoren maken. Als hij een dagje gestaan heeft is hij nog lekkerder :). Hieronder lees je het recept voor runderragout met zelfgetrokken runderbouillon. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld runderpoulet, braadlappen, sukadelappen of riblappen gebruiken die je een aantal uur rustig laat pruttelen. Hieronder de benodigde ingrediënten en hoe je de ragout maakt.

Wil je je recepten per e-mail ontvangen, samen met andere tips? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Ingrediënten voor de runderbouillon

Dit heb je nodig voor de runderbouillon:

  • ca 250 gram riblappen, braadlappen, sucadelappen of poulet
  • 2 sjalotjes
  • 1 kleine prei
  • 3 takjes tijm
  • 30 gram platte peterselie
  • 100 gram worteltjes
  • 1 selderiestengel
  • zout en peper naar smaak
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels (eventueel in een kruidenei/thee-ei zodat je het na het trekken van de bouillon er gemakkelijk uit kunt halen)
  • beetje boter
  • 1,5 – 2 liter water

Ingrediënten voor de ragout

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • beetje zout en peper om het verder op smaak te brengen
  • 1 liter bouillon (waarschijnlijk heb je niet alles nodig)
  • het vlees waarmee je de bouillon hebt getrokken

Zo trek je de bouillon

  1. snipper de sjalotjes
  2. schrap en was de worteltjes en snijd ze in dunne plakjes
  3. snijd de prei
  4. snijd de selderijstengel in stukjes
  5. bind de tijm, de peterselie en het laurierblaadje bij elkaar met keukentouw;
  6. doe de boter in een pan en verhit deze;
  7. fruit daarin de sjalotjes, wortel en de prei;
  8. schenk het water erbij en voeg de kruiden en selderij toe en breng het aan de kook;
  9. voeg zodra het water kookt het vlees toe en laat het heel zachtjes pruttelen mag gerust een uur of vier zijn zodat de smaken goed in kunnen trekken (niet hard koken).

Zo maak je de ragout

  1. haal het vlees uit de pan. Het valt nu gemakkelijk uit elkaar. Je kunt het vlees nu met een vork heel gemakkelijk uit elkaar trekken;
  2. smelt de boter in de pan en laat het uitbruisen
  3. doe er de bloem in een keer bij en roer het geheel direct goed door tot een egaal mengsel
  4. doe er een klein beetje bouillon bij en roer door tot een egaal mengsel;
  5. voeg steeds kleine hoeveelheden bouillon toe tot het mengsel de gewenste dikte heeft
  6. snijd naar wens de groenten fijn die je gebruikt hebt voor de bouillon en meng deze naar wens door de ragout;
  7. voeg het vlees toe en roer goed door. Breng de ragout op smaak met zout en peper;
  8. Wanneer je de ragout een dag laat staan, mengen de smaken goed en is hij nog lekkerder.

Vul pasteitjes met de zelfgemaakte runderragout of serveer met witte rijst en groenten.

Eet smakelijk!

Wil je meer recepten ontvangen per mail?
Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij luxe rundvlees van eigen boerderij van dieren met een antibiotica-vrij leven.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortable strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Vaarskalf Roos De leentjeshoeve Horssen
Kalf Roos is vrijdag geboren
maart 2, 2020
Carnavalskrakers t/m 11 april 2020
februari 23, 2020
Actie rundergehakt en gehaktkruiden de leentjeshoeve horssen
AKTIE: Bij 2,5 kg rundergehakt…
februari 8, 2020
Runderstoof
Runderstoof met gemberkoek
februari 7, 2020
koopzondag de leentjeshoeve horssen
Koopzondagen en verruimde openingstijden december
december 8, 2019
Gebraden runderrollade De Leentjeshoeve
Hoe bereid je een runderrollade?
november 23, 2019
Paint en Dine at the farm
Meld je aan voor Paint & Dine at the Farm | 7 december
november 18, 2019
Luxe rundvleespakket 9,5 kg de leentjeshoeve horssen
NIEUW! Luxe pakket met haasbiefstuk
oktober 11, 2019
Goulash met stoofblokjes of riblappen
Goulash met stoofblokjes of riblappen
oktober 3, 2019
NIEUW!!! Tomahawks, bbq en meer… vanaf 31 augustus
augustus 20, 2019

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.