Deze runderstoof met gemberkoek werd op de valreep onderdeel van het hoofdgerecht, als alcoholvrij alternatief voor de Boeuf Bourgignon die we stoven in rode wijn. Zelf heb ik hem langzaam gestoofd in de slow cooker, maar het kan natuurlijk ook uitstekend in een andere pan op de kookplaat etc. Zolang het maar niet hard gaat koken.
Ingrediënten
Deze ingrediënten heb je nodig voor 4 – 6 personen
- 1 kg runderlappen (runderriblappen, braadlappen of sucadelappen. Hacheevlees of stoofblokjes kunnen ook)
- 150 gram gemberkoek;
- 1 teentje knoflook
- 2 uien, grof gesneden
- 70 gram De Leentjeshoeve Stoofkruiden
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 100 gram champignons
- 200 gram wortelen
- 320 gram zilveruitjes
- 1 rode paprika
- Lauwwarm water
- eventueel wat allesbinder
Zo maak je de stoof
- Braad het vlees rondom bruin en haal het uit de pan;
- Snijd de groenten grof en snipper de knoflook;
- Bak de uien en de knoflook en voeg daarna de andere groenten toe;
- Doe het vlees terug in de pan en voeg het lauwwarme water toe tot net boven het vlees en voeg de De Leentjeshoeve Stoofkruiden toe samen met de kruidnagels en de laurierblaadjes;
- Verkruimel de gemberkoek en doe deze erbij in de pan;
- Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg ze toe;
- Laat het geheel 2,5 – 3 uur langzaam stoven (ca 8 uur in de slowcooker) tot het vlees mooi uit elkaar valt.
Lekker bij wilde rijst of aardappelpuree… Eet smakelijk!