Gestoofde riblappen met heel veel groenten

Wat eten we dit jaar met kerst? Aan de keuzemogelijkheid lag het dit jaar niet; de vriezers lagen vol met vers ingepakt rundvlees dit jaar. Maar, we kregen gasten en dan vind ik het wel gezellig om juist daarbij te zijn in plaats van in de keuken. Het werden riblappen.

Riblappen? Denk je misschien met de lange bereidingstijd in je achterhoofd. Yes. Ik moet zeggen; lekker makkelijk dit jaar. Ok, de stooftijd is lang, zo’n 3 uur. Maar daar hoef je gelukkig  nauwelijks bij te zijn.

Wat heb je nodig (4 volwassenen)

Voor het stoven:

  • 1 kg riblappen (doorregen runderlappen kan ook)
  • Flinke scheut vloeibare bakboter
  • Grote stoofpan /braadpan met dikke bodem
  • koekenpan
  • 5 kruidnagels
  • Stukje gember geraspt (2 cm)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 grote uien in stukken gesneden (mogen grove stukken zijn)
  • Klein doosje champignons, in kwarten gesneden.
  • 3 eetlepels zilveruitjes

Ca. half uur voor einde stooftijd toevoegen

  • 1 puntpaprika
  • 1 grote winterpeen
  • Handje snoeptomaatjes
  • Peper en zout naar smaak
  • Wat gezeefde bloem, opgelost in een beetje koud
    water om de saus de binden.

Bereidingswijze:

  1. Verhit een flinke scheut bakboter in de pan;
  2. Braad de riblappen aan beide zijden op hoog vuur aan en bak de knoflook mee.
  3. Bak ondertussen de uien en champignons in de koekenpan met boter.
  4. Temper het vuur en doe de gebakken groenten bij het vlees. Zet het geheel onder lauw water (het vlees mag niet ‘schrikken’).
  5. Voeg de steranijs, kruidnagels, geraspte gember, laurierblaadjes en zilveruitjes toe en laat zo’n 2,5 u stoven op klein pitje (mag niet koken)
  6. Voeg daarna de paprika, snoeptomaatjes en wortel, zout en peper naar smaak toe en laat nog een half uurtje stoven. Bind de saus met wat bloem goed gemengd met koud water tot de saus de gewenste dikte heeft.

Lees ook eens de tips voor lekker rundvlees.

Deel je recept en maak kans op een Kadobon t.w.v. 20 Euro!

Wil jij ook kans maken op een kadobon t.w.v. 20 Euro van De Leentjeshoeve? Mail ons dan je lekkerste recept met rundvlees toe, inclusief een mooie foto van je gerecht en je goedkeuring om het op deze website te plaatsen: deleentjeshoeve@gmail.com Dankjewel!

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen, geboren en opgegroeid in onze weides en ruime strostallen en met een antibiotica-vrij leven.

Inmiddels zijn 2 sterren Beter Leven runderen toegekend voor de wijze waarop wij onze runderen houden. Daarnaast zijn we een gecertificeerd Natuurvlees-Nederland- boerderij.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortabele strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Naast de certificering voor 2 sterren Beter Leven Runderen en Natuurvlees Nederland, zijn we aangesloten bij Boert Bewust Rijk van Nijmegen en Land van Maas & Waal.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

2 sterren Beter Leven Runderen toegekend

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

oma's draadjesvlees van riblappen of doorregen runderlappen de Leentjeshoeve
Oma’s Draadjesvlees
november 13, 2024
Het begon met… onze lieve Leentje!
februari 28, 2024
kerstassortiment rundvlees kerst
Het kerstassortiment rundvlees staat klaar!
december 1, 2023
Kruidenrijke weide ingezaaid
september 29, 2023
Luxe rundvleeskroket 35% rundvlees natuurlijke ingredienten
NIEUW! Leentjes Luxe rundvleeskroketten
juni 7, 2023
koeien in de wei. koeiendans bij de leentjeshoeve horssen
De eerste koeien naar buiten
april 14, 2023
Rundercarpaccio boerderijwinkel de leentjeshoeve horssen
Nieuw: rundercarpaccio
maart 10, 2023
Biodiversiteit: regenwormen
februari 15, 2023
duurzamer boeren met zonne-energie
Duurzamer boeren; meer met zonne-energie
februari 15, 2023
Tweeling stierkalveren geboren bij De Leentjeshoeve Horssen
Koe Mirte bevalt van een tweeling
februari 13, 2023