Gestoofde riblappen met heel veel groenten

Wat eten we dit jaar met kerst? Aan de keuzemogelijkheid lag het dit jaar niet; de vriezers lagen vol met vers ingepakt rundvlees dit jaar. Maar, we kregen gasten en dan vind ik het wel gezellig om juist daarbij te zijn in plaats van in de keuken. Het werden riblappen.

Riblappen? Denk je misschien met de lange bereidingstijd in je achterhoofd. Yes. Ik moet zeggen; lekker makkelijk dit jaar. Ok, de stooftijd is lang, zo’n 3 uur. Maar daar hoef je gelukkig  nauwelijks bij te zijn.

Wat heb je nodig (4 volwassenen)

Voor het stoven:

  • 1 kg riblappen (even checken)
  • Flinke scheut vloeibare bakboter
  • Grote stoofpan /braadpan met dikke bodem
  • koekenpan
  • 5 kruidnagels
  • Stukje gember geraspt (2 cm)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 grote uien in stukken gesneden (mogen grove stukken zijn)
  • Klein doosje champignons, in kwarten gesneden.
  • 3 eetlepels zilveruitjes

Ca. half uur voor einde stooftijd toevoegen

  • 1 puntpaprika
  • 1 grote winterpeen
  • Handje snoeptomaatjes
  • Peper en zout naar smaak
  • Wat gezeefde bloem, opgelost in een beetje koud water om de saus de binden.

Bereidingswijze:

  1. Verhit een flinke scheut bakboter in de pan;
  2. Braad de riblappen aan beide zijden op hoog vuur aan en bak de knoflook mee.
  3. Bak ondertussen de uien en champignons in de koekenpan met boter.
  4. Temper het vuur en doe de gebakken groenten bij het vlees. Zet het geheel onder lauw water (het vlees mag niet ‘schrikken’).
  5. Voeg de steranijs, kruidnagels, geraspte gember, laurierblaadjes en zilveruitjes toe en laat zo’n 2,5 u stoven op klein pitje (mag niet koken)
  6. Voeg daarna de paprika, snoeptomaatjes en wortel, zout en peper naar smaak toe en laat nog een half uurtje stoven. Bind de saus met wat bloem goed gemengd met koud water tot de saus de gewenste dikte heeft.

Lees ook eens de tips voor lekker rundvlees.

Deel je recept en maak kans op een Kadobon t.w.v. 20 Euro!

Wil jij ook kans maken op een kadobon t.w.v. 20 Euro van De Leentjeshoeve? Mail ons dan je lekkerste recept met rundvlees toe, inclusief een mooie foto van je gerecht en je goedkeuring om het op deze website te plaatsen: deleentjeshoeve@gmail.com Dankjewel!

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij luxe rundvlees van eigen boerderij van dieren met een antibiotica-vrij leven.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortable strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Rendang met sajoerboontjes en basmatirijst
Rendang met Sajoerboontjes
mei 10, 2019
Luxe rundvleespakket de leentjeshoeve horssen met wijn
Paasactie
april 5, 2019
Heldere Runderbouillon van schenkel of poulet
april 5, 2019
Runderrollade luxe rundvlees los verpakt
Luxe rundvlees los verpakt
maart 18, 2019
biefstuk
Biefstuk bakken: Tips voor een lekkere biefstuk
maart 14, 2019
proeverij luxe rundvlees de leentjeshoeve horssen
Nieuw: Proeverijen
maart 13, 2019
Maillard reactie rosbief
Er zit meer in dat bruine korstje: de maillard reactie
maart 13, 2019
Nieuw Leentjes Luxe Rundvleespakket 4,5 kg
februari 17, 2019
Stoofblokjes bereid in de Slowcooker
januari 14, 2019
Oma’s aardappelslaatje met rundvlees
januari 14, 2019

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.