Goulash met stoofblokjes of riblappen

Goulash met stoofblokjes of riblappen

Laat het gure herfstweer maar komen. Met deze goulash, gemaakt met stoofblokjes of riblappen zit je er warmpjes bij. Hieronder het recept voor ca 4 personen, gebaseerd op een recept van Rudolph.

Goulash: heerlijke herfstkost ūüôā

Dit gaat in de goulash:

  • ca 600 gram stoofblokjes of riblappen
  • 4 paprika’s (rood/groen of naar smaak)
  • 50 gram gerookte spekreepjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder pikant
  • 1 grote ui
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 takje tijm
  • zout en peper
  • 100 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 vastkokende aardappelen
  • kookroom (naar smaak toevoegen)
  • 2 eetlepels bloem
  • ca 2 dl runderbouillon
  • vloeibare bakboter of olie

Zo maak je de goulash

  • Haal ca 30 minuten voor het bereiden het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
  • Was de groenten snijd de paprika’s, tomaten, in stukken. Halveer de sperziebonen;
  • Snijd de ui en de knoflook fijn;
  • Snijd eventueel de riblappen in blokjes;
  • Dep het vlees droog;
  • Doe de bloem in een schaal en wentel daar de stoofblokjes of blokjes van de riblappen door;
  • Verhit de bakboter of olie in een grote braadpan;
  • Doe het vlees in de pan en braad op hoog vuur aan
  • Doe er, wanneer je het vlees rondom hebt aangebraden, de knoflook, ui de tomatenpuree en spekreepjes bij en bak deze nog even mee;
  • Voeg de blokjes paprika en tomaat toe en bak deze mee;
  • Doe de paprikapoeder erbij en roer goed door;
  • Voeg daarna de runderbouillon toe en de tijm en laurier;
  • Voeg zachtjes langs de rand van de pan de rode wijn toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat zo’n 2 uur zachtjes sudderen, eventueel op een vlamverdeler mocht het gaan koken.
  • De blokjes aardappel en de sperziebonen toe en laat nog zo’n 45 minuten mee sudderen.
  • Voeg op het laatst eventueel naar smaak kookroom toe en eventueel wat maizena om het geheel wat in te dikken.

Lekker met wat rijst of noedels.

Eet smakelijk!

Neem voor heerlijke riblappen, stoofblokjes en ander luxe rundvlees van onze boerderij eens een kijkje in onze webshop en kom langs!

Wil je zo nu en dan recepten en nieuwtjes in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor Post van Leentje

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij luxe rundvlees van eigen boerderij van dieren met een antibiotica-vrij leven.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortable strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Gebraden runderrollade De Leentjeshoeve
Hoe bereid je een runderrollade?
november 23, 2019
Paint en Dine at the farm
Meld je aan voor Paint & Dine at the Farm | 7 december
november 18, 2019
Luxe rundvleespakket 9,5 kg de leentjeshoeve horssen
NIEUW! Luxe pakket met haasbiefstuk
oktober 11, 2019
NIEUW!!! Tomahawks, bbq en meer… vanaf 31 augustus
augustus 20, 2019
Paprika en aubergine gevuld met rundergehakt voor op de bbq
juli 1, 2019
Boeuf Bourguignon van runderriblappen
Boeuf Bourguignon riblappen
juni 19, 2019
De Leentjeshoeve luxe rundvlees gebakken rundertartaar met gebakken champignonx, puntpaprika en sjalotjes, geserveerd met basmatirijst
Rundertartaar met gebakken champignons, paprika en sjalotjes
juni 18, 2019
De Leentjeshoeve Boert bewust
Open dag Neersteind Boert Bewust. Een terugblik…
juni 18, 2019
Open dag proeverijen de leentjeshoeve
Open Dag 10 juni (2e Pinksterdag)
mei 25, 2019
Rendang met sajoerboontjes en basmatirijst
Rendang met Sajoerboontjes
mei 10, 2019

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.