Goulash met stoofblokjes of riblappen

Goulash met stoofblokjes of riblappen

Laat het gure herfstweer maar komen. Met deze goulash, gemaakt met stoofblokjes of riblappen zit je er warmpjes bij. Hieronder het recept voor ca 4 personen, gebaseerd op een recept van Rudolph.

Goulash: heerlijke herfstkost 🙂

Dit gaat in de goulash:

  • ca 600 gram stoofblokjes of riblappen
  • 4 paprika’s (rood/groen of naar smaak)
  • 50 gram gerookte spekreepjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder pikant
  • 1 grote ui
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 takje tijm
  • zout en peper
  • 100 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 vastkokende aardappelen
  • kookroom (naar smaak toevoegen)
  • 2 eetlepels bloem
  • ca 2 dl runderbouillon
  • vloeibare bakboter of olie

Zo maak je de goulash

  • Haal ca 30 minuten voor het bereiden het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
  • Was de groenten snijd de paprika’s, tomaten, in stukken. Halveer de sperziebonen;
  • Snijd de ui en de knoflook fijn;
  • Snijd eventueel de riblappen in blokjes;
  • Dep het vlees droog;
  • Doe de bloem in een schaal en wentel daar de stoofblokjes of blokjes van de riblappen door;
  • Verhit de bakboter of olie in een grote braadpan;
  • Doe het vlees in de pan en braad op hoog vuur aan
  • Doe er, wanneer je het vlees rondom hebt aangebraden, de knoflook, ui de tomatenpuree en spekreepjes bij en bak deze nog even mee;
  • Voeg de blokjes paprika en tomaat toe en bak deze mee;
  • Doe de paprikapoeder erbij en roer goed door;
  • Voeg daarna de runderbouillon toe en de tijm en laurier;
  • Voeg zachtjes langs de rand van de pan de rode wijn toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat zo’n 2 uur zachtjes sudderen, eventueel op een vlamverdeler mocht het gaan koken.
  • De blokjes aardappel en de sperziebonen toe en laat nog zo’n 45 minuten mee sudderen.
  • Voeg op het laatst eventueel naar smaak kookroom toe en eventueel wat maizena om het geheel wat in te dikken.

Lekker met wat rijst of noedels.

Eet smakelijk!

Neem voor heerlijke riblappen, hacheeblokjes, doorregen runderlappen en ander luxe rundvlees van onze boerderij eens een kijkje in onze webshop en kom langs!

Wil je zo nu en dan recepten en nieuwtjes in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor Post van Leentje

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen, geboren en opgegroeid in onze weides en ruime strostallen en met een antibiotica-vrij leven.

Inmiddels zijn 2 sterren Beter Leven runderen toegekend voor de wijze waarop wij onze runderen houden. Daarnaast zijn we een gecertificeerd Natuurvlees-Nederland- boerderij.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortabele strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Naast de certificering voor 2 sterren Beter Leven Runderen en Natuurvlees Nederland, zijn we aangesloten bij Boert Bewust Rijk van Nijmegen en Land van Maas & Waal.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

2 sterren Beter Leven Runderen toegekend

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Het begon met… onze lieve Leentje!
februari 28, 2024
kerstassortiment rundvlees kerst
Het kerstassortiment rundvlees staat klaar!
december 1, 2023
Kruidenrijke weide ingezaaid
september 29, 2023
Luxe rundvleeskroket 35% rundvlees natuurlijke ingredienten
NIEUW! Leentjes Luxe rundvleeskroketten
juni 7, 2023
koeien in de wei. koeiendans bij de leentjeshoeve horssen
De eerste koeien naar buiten
april 14, 2023
Rundercarpaccio boerderijwinkel de leentjeshoeve horssen
Nieuw: rundercarpaccio
maart 10, 2023
Biodiversiteit: regenwormen
februari 15, 2023
duurzamer boeren met zonne-energie
Duurzamer boeren; meer met zonne-energie
februari 15, 2023
Tweeling stierkalveren geboren bij De Leentjeshoeve Horssen
Koe Mirte bevalt van een tweeling
februari 13, 2023
Kerstactie de leentjeshoeve horssen
KERST(ballen)ACTIE (14 december t/m 31 december)
december 9, 2022