Goulash met stoofblokjes of riblappen

Goulash met stoofblokjes of riblappen

Laat het gure herfstweer maar komen. Met deze goulash, gemaakt met stoofblokjes of riblappen zit je er warmpjes bij. Hieronder het recept voor ca 4 personen, gebaseerd op een recept van Rudolph.

Goulash: heerlijke herfstkost ūüôā

Dit gaat in de goulash:

  • ca 600 gram stoofblokjes of riblappen
  • 4 paprika’s (rood/groen of naar smaak)
  • 50 gram gerookte spekreepjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder pikant
  • 1 grote ui
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 takje tijm
  • zout en peper
  • 100 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 vastkokende aardappelen
  • kookroom (naar smaak toevoegen)
  • 2 eetlepels bloem
  • ca 2 dl runderbouillon
  • vloeibare bakboter of olie

Zo maak je de goulash

  • Haal ca 30 minuten voor het bereiden het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
  • Was de groenten snijd de paprika’s, tomaten, in stukken. Halveer de sperziebonen;
  • Snijd de ui en de knoflook fijn;
  • Snijd eventueel de riblappen in blokjes;
  • Dep het vlees droog;
  • Doe de bloem in een schaal en wentel daar de stoofblokjes of blokjes van de riblappen door;
  • Verhit de bakboter of olie in een grote braadpan;
  • Doe het vlees in de pan en braad op hoog vuur aan
  • Doe er, wanneer je het vlees rondom hebt aangebraden, de knoflook, ui de tomatenpuree en spekreepjes bij en bak deze nog even mee;
  • Voeg de blokjes paprika en tomaat toe en bak deze mee;
  • Doe de paprikapoeder erbij en roer goed door;
  • Voeg daarna de runderbouillon toe en de tijm en laurier;
  • Voeg zachtjes langs de rand van de pan de rode wijn toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat zo’n 2 uur zachtjes sudderen, eventueel op een vlamverdeler mocht het gaan koken.
  • De blokjes aardappel en de sperziebonen toe en laat nog zo’n 45 minuten mee sudderen.
  • Voeg op het laatst eventueel naar smaak kookroom toe en eventueel wat maizena om het geheel wat in te dikken.

Lekker met wat rijst of noedels.

Eet smakelijk!

Neem voor heerlijke riblappen, stoofblokjes en ander luxe rundvlees van onze boerderij eens een kijkje in onze webshop en kom langs!

Wil je zo nu en dan recepten en nieuwtjes in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor Post van Leentje

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij luxe rundvlees van eigen boerderij van dieren met een antibiotica-vrij leven.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortable strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Boeren en tuinders pakken uit bij de Leentjeshoeve in Horssen
Boeren en tuinders pakken uit; Zomeractiviteiten bij De Leentjeshoeve
juli 7, 2021
Schulp Biologische Vruchtensappen
Nieuw: SCHULP Biologische Vruchtensappen 0,75 & 0,2 l
april 24, 2021
beter leven 2 sterren rund de leentjeshoeve natuurvlees nederland
Beter Leven Rund 2 sterren toegekend & certificering Natuurvlees Nederland
april 9, 2021
zelfgemaakte truffelroomsaus
Zelfgemaakte truffelroomsaus
april 7, 2021
violenactie PSV Rovienna
Violenactie | Haal ook de lente naar huis!
maart 16, 2021
Nieuw: (Biologische) pasta’s en -sauzen | Puur natuur, uit Itali√ę
februari 10, 2021
Doorregen runderlappen kopen de leentjeshoeve luxe rundvlees horssen
Welk rundvlees is geschikt om te stoven?
februari 10, 2021
boerderijwinkel de leentjeshoeve luxe rundvlees horssen
Onze nieuwe winkelruimte is in gebruik!
december 20, 2020
boerderijwinkel de leentjeshoeve luxe rundvlees
Yes, onze winkelruimte is bijna gebruiksklaar!
december 9, 2020
gevulde rosbief de leentjeshoeve rundvlees horssen
Gevulde rosbief
september 29, 2020

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.