Goulash met stoofblokjes of riblappen

Goulash met stoofblokjes of riblappen

Laat het gure herfstweer maar komen. Met deze goulash, gemaakt met stoofblokjes of riblappen zit je er warmpjes bij. Hieronder het recept voor ca 4 personen, gebaseerd op een recept van Rudolph.

Goulash: heerlijke herfstkost 🙂

Dit gaat in de goulash:

  • ca 600 gram stoofblokjes of riblappen
  • 4 paprika’s (rood/groen of naar smaak)
  • 50 gram gerookte spekreepjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder pikant
  • 1 grote ui
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 takje tijm
  • zout en peper
  • 100 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 vastkokende aardappelen
  • kookroom (naar smaak toevoegen)
  • 2 eetlepels bloem
  • ca 2 dl runderbouillon
  • vloeibare bakboter of olie

Zo maak je de goulash

  • Haal ca 30 minuten voor het bereiden het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
  • Was de groenten snijd de paprika’s, tomaten, in stukken. Halveer de sperziebonen;
  • Snijd de ui en de knoflook fijn;
  • Snijd eventueel de riblappen in blokjes;
  • Dep het vlees droog;
  • Doe de bloem in een schaal en wentel daar de stoofblokjes of blokjes van de riblappen door;
  • Verhit de bakboter of olie in een grote braadpan;
  • Doe het vlees in de pan en braad op hoog vuur aan
  • Doe er, wanneer je het vlees rondom hebt aangebraden, de knoflook, ui de tomatenpuree en spekreepjes bij en bak deze nog even mee;
  • Voeg de blokjes paprika en tomaat toe en bak deze mee;
  • Doe de paprikapoeder erbij en roer goed door;
  • Voeg daarna de runderbouillon toe en de tijm en laurier;
  • Voeg zachtjes langs de rand van de pan de rode wijn toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat zo’n 2 uur zachtjes sudderen, eventueel op een vlamverdeler mocht het gaan koken.
  • De blokjes aardappel en de sperziebonen toe en laat nog zo’n 45 minuten mee sudderen.
  • Voeg op het laatst eventueel naar smaak kookroom toe en eventueel wat maizena om het geheel wat in te dikken.

Lekker met wat rijst of noedels.

Eet smakelijk!

Neem voor heerlijke riblappen, stoofblokjes en ander luxe rundvlees van onze boerderij eens een kijkje in onze webshop en kom langs!

Wil je zo nu en dan recepten en nieuwtjes in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor Post van Leentje

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen, geboren en opgegroeid in onze weides en ruime strostallen en met een antibiotica-vrij leven.

Inmiddels zijn 2 sterren Beter Leven runderen toegekend voor de wijze waarop wij onze runderen houden. Daarnaast zijn we een gecertificeerd Natuurvlees-Nederland- boerderij.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortabele strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

2 sterren Beter Leven Runderen toegekend

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

kalf natuurlijk geboren beter leven twee sterren rund
De natuurlijke geboorte van een kalfje
november 30, 2021
HIEP HIEP HOERA! De Leentjeshoeve bestaat 3 jaar!
november 19, 2021
stier boerderijwinkel de leentjeshoeve luxe rundvlees kopen horssen
Stier Pim past weer!
oktober 13, 2021
De runderen van de Leentjeshoeve drinken op stal en in de wei schoon en vers leidingwater
Wist je dat…onze runderen leidingwater drinken
oktober 13, 2021
Tweeling geboren bij De Leentjeshoeve in Horssen
Hiep, hiep, hoera! Een tweeling!
september 10, 2021
kalf verstopt zich de leentjshoeve horssen
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. En het is…?!
september 10, 2021
Boeren en tuinders pakken uit bij de Leentjeshoeve in Horssen
Boeren en tuinders pakken uit; Zomeractiviteiten bij De Leentjeshoeve
juli 7, 2021
Schulp Biologische Vruchtensappen
Nieuw: SCHULP Biologische Vruchtensappen 0,75 & 0,2 l
april 24, 2021
beter leven 2 sterren rund de leentjeshoeve natuurvlees nederland
Beter Leven Rund 2 sterren toegekend & certificering Natuurvlees Nederland
april 9, 2021
zelfgemaakte truffelroomsaus
Zelfgemaakte truffelroomsaus
april 7, 2021

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.