Laat het gure herfstweer maar komen. Met deze goulash, gemaakt met stoofblokjes of riblappen zit je er warmpjes bij. Hieronder het recept voor ca 4 personen, gebaseerd op een recept van Rudolph.
Dit gaat in de goulash:
- ca 600 gram stoofblokjes of riblappen
- 4 paprika’s (rood/groen of naar smaak)
- 50 gram gerookte spekreepjes
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder pikant
- 1 grote ui
- 250 gram sperziebonen
- 1 takje tijm
- zout en peper
- 100 ml rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- 4 rijpe tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 vastkokende aardappelen
- kookroom (naar smaak toevoegen)
- 2 eetlepels bloem
- ca 2 dl runderbouillon
- vloeibare bakboter of olie
Zo maak je de goulash
- Haal ca 30 minuten voor het bereiden het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
- Was de groenten snijd de paprika’s, tomaten, in stukken. Halveer de sperziebonen;
- Snijd de ui en de knoflook fijn;
- Snijd eventueel de riblappen in blokjes;
- Dep het vlees droog;
- Doe de bloem in een schaal en wentel daar de stoofblokjes of blokjes van de riblappen door;
- Verhit de bakboter of olie in een grote braadpan;
- Doe het vlees in de pan en braad op hoog vuur aan
- Doe er, wanneer je het vlees rondom hebt aangebraden, de knoflook, ui de tomatenpuree en spekreepjes bij en bak deze nog even mee;
- Voeg de blokjes paprika en tomaat toe en bak deze mee;
- Doe de paprikapoeder erbij en roer goed door;
- Voeg daarna de runderbouillon toe en de tijm en laurier;
- Voeg zachtjes langs de rand van de pan de rode wijn toe.
- Doe de deksel op de pan en laat zo’n 2 uur zachtjes sudderen, eventueel op een vlamverdeler mocht het gaan koken.
- De blokjes aardappel en de sperziebonen toe en laat nog zo’n 45 minuten mee sudderen.
- Voeg op het laatst eventueel naar smaak kookroom toe en eventueel wat maizena om het geheel wat in te dikken.
Lekker met wat rijst of noedels.
Eet smakelijk!
Neem voor heerlijke riblappen, hacheeblokjes, doorregen runderlappen en ander luxe rundvlees van onze boerderij eens een kijkje in onze webshop en kom langs!
Wil je zo nu en dan recepten en nieuwtjes in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor Post van Leentje