
Hoe bereid je een runderrollade? Een runderrollade is een feestelijk stukje vlees dat zowel warm als koud erg lekker is. Als onderdeel van het hoofdgerecht of koud als voorafje. Bij mijn ouders thuis staat hij steevast met kerst op tafel tijdens het kerstdiner. Mijn moeder bereid ze de dag ervoor en serveert hem meestal koud. Heerlijk met stroganoffsaus. Thuis eten wij rollades meestal warm; s’zomers van de kamado en in de winter gaat hij in de braadpan.
Maar hoe kan ik een runderrollade het best bereiden, vraag je je misschien af. Hieronder de tips in een stappenplan:
Het braden van een is vrij eenvoudig. Volg de onderstaande stappen en je zet in zo’n 45 minuten een heerlijke runderrollade (ca 500 gram, voldoende voor 4 personen) op tafel:
Runderrollade De Leentjeshoeve Horssen
Tip:
Is er nog een stukje rollade overgebleven? Bewaar het in de koelkast. De volgende dag smaakt hij heerlijk als onderdeel van het voorgerecht. Lekker met een saus van abrikozen op een bedje van (rucola) sla.
Wist je dat onze rollades het ook uitstekend doen op de kamado. Wij hebben het de afgelopen zomer een paar keer geprobeerd. De rooksmaak die de kamado aan de runderrollade geeft hem een zomers tintje.
Wil je meer tips over het bereiden van rundvlees en recepten per mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via de onderstaande knop.