Hoe bereid je een runderrollade?

Hoe bereid je een runderrollade? Een runderrollade is een feestelijk stukje vlees dat zowel warm als koud erg lekker is. Als onderdeel van het hoofdgerecht of koud als voorafje. Bij mijn ouders thuis staat hij steevast met kerst op tafel tijdens het kerstdiner. Mijn moeder bereid ze de dag ervoor en serveert hem meestal koud. Heerlijk met stroganoffsaus. Thuis eten wij rollades meestal warm; s’zomers van de kamado en in de winter gaat hij in de braadpan.

Maar hoe kan ik een runderrollade het best bereiden, vraag je je misschien af. Hieronder de tips in een stappenplan:

Het braden van een is vrij eenvoudig. Volg de onderstaande stappen en je zet in zo’n 45 minuten een heerlijke runderrollade (ca 500 gram, voldoende voor 4 personen) op tafel:

Runderrollade luxe rundvlees los verpakt

Runderrollade De Leentjeshoeve Horssen

  1.  Leg de rollade minimaal een half uur vantevoren uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen;
  2. Neem een braadpan die past bij het formaat van de rollade. Dus niet te groot, anders verbrandt de boter gemakkelijk;
  3. Verhit een ruime hoeveelheid (vloeibare) boter voor bakken en braden in de pan;
  4. Doe de rollade in de pan zodra de boter heet is;
  5. Braad de rollade rondom bruin op hoog vuur;
  6. Zet het vuur laag en laat de rollade nog ca 40 minuten doorgaren tot de kern 55 – 60 °C is;
  7. Haal de rollade uit de pan en bedek het losjes met aluminiumfolie en laat nog zo’n 5 minuten staan rusten. Zo trekken de vleessappen weer naar binnen in het vlees en blijft de rollade lekker mals;
  8. Snijd het netje door en verwijder het;
  9. De rollade is nu klaar om aan te snijden en te serveren;
  10. Eet smakelijk!

Tip:

Is er nog een stukje rollade overgebleven? Bewaar het in de koelkast. De volgende dag smaakt hij heerlijk als onderdeel van het voorgerecht. Lekker met een saus van abrikozen op een bedje van (rucola) sla.

Wist je dat onze rollades het ook uitstekend doen op de kamado. Wij hebben het de afgelopen zomer een paar keer geprobeerd. De rooksmaak die de kamado aan de runderrollade geeft hem een zomers tintje.

Meer tips per e-mail ontvangen?

Wil je meer tips over het bereiden van rundvlees en recepten per mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via de onderstaande knop.

Related Posts

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij luxe rundvlees van eigen boerderij van dieren met een antibiotica-vrij leven.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortable strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Paint en Dine at the farm
Meld je aan voor Paint & Dine at the Farm | 7 december
november 18, 2019
Luxe rundvleespakket 9,5 kg de leentjeshoeve horssen
NIEUW! Luxe pakket met haasbiefstuk
oktober 11, 2019
Goulash met stoofblokjes of riblappen
Goulash met stoofblokjes of riblappen
oktober 3, 2019
NIEUW!!! Tomahawks, bbq en meer… vanaf 31 augustus
augustus 20, 2019
Paprika en aubergine gevuld met rundergehakt voor op de bbq
juli 1, 2019
Boeuf Bourguignon van runderriblappen
Boeuf Bourguignon riblappen
juni 19, 2019
De Leentjeshoeve luxe rundvlees gebakken rundertartaar met gebakken champignonx, puntpaprika en sjalotjes, geserveerd met basmatirijst
Rundertartaar met gebakken champignons, paprika en sjalotjes
juni 18, 2019
De Leentjeshoeve Boert bewust
Open dag Neersteind Boert Bewust. Een terugblik…
juni 18, 2019
Open dag proeverijen de leentjeshoeve
Open Dag 10 juni (2e Pinksterdag)
mei 25, 2019
Rendang met sajoerboontjes en basmatirijst
Rendang met Sajoerboontjes
mei 10, 2019

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.