Oma’s aardappelslaatje met rundvlees

De kerstvakantie staat voor mij niet alleen voor gezellig samen zijn met ons gezin en familie maar ook voor schoon schip maken in aanloop naar het nieuwe jaar; opruimen dus. Steevast is bij ons de zolder aan de beurt. En afgelopen jaar kwam ik daar het krantje tegen dat gemaakt was ter ere van het 50 jarige huwelijksfeest van mijn opa en oma in 1992. Een heel stuk terug in de tijd; ik was destijds 13 jaar. Leuke anekdotes, foto’s en tekeningen van neefjes en nichtjes passeerden de revu. Maar ook het recept van mijn oma’s aardappelslaatje met rundvlees. Het recept wat een van mijn aangetrouwde tantes doet denken aan de periode waarin ze net definitief in Nederland ging wonen. En mij terugbrengt naar de bezoekjes aan opa en oma in het kleine Zuid-Hollandse dorpje waar we in de achtertuin konden vissen in het slootje, pakweg een meter of 5 van de kassen aan de overzijde.

Steevast aten we groentesoep en oma’s aardappelslaatje met rundvlees. Ook al  is het al zo’n 25 jaar geleden dat ik het voor het laatst bij oma gegeten heb, ik kan me de smaak nog goed herinneren en wil het recept graag met jullie delen.

Ingrediënten:

Ca. 750 gram iets kruimige aardappelen
ca 500 gram runderlapjes (riblap, braadlap, soepvlees)
3 eieren
1 pond rijpe tomaten
1 groot blik doperwten
1 klein blik augurken
Ketchup
Mayonaise
Zout
Peper
Kerrie

Bereidingswijze

  1. De runderlapjes: 
    Verhit een ruime hoeveelheid bakboter in de pan. Voeg, zodra de boter
    heet genoeg is het vlees toe en bak deze rondom aan. Plaats het daarna op een
    klein pitje op laag vuur en laat het ca 2 uur zachtjes sudderen met de deksel
    bijna gesloten op de pan. Het vlees ik klaar zodra je er draadjes van kunt
    trekken.
  2. Kook ondertussen de aardappelen tot ze heel goed
    gaar zijn.
  3. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn;
  4. Was de tomaten en snijd ze in stukjes;
  5. Snijd de augurken fijn;
  6. Stamp de aardappelen goed fijn en maak ze smeuïg
    met het eigeel, de ketchup en mayonaise en voeg naar smaak zout, peper en
    kerrie toe.
  7. Snijd het vlees fijn en meng het met de
    aardappelen, tomaten, augurken en doperwten. Laat het een paar uur staan om de
    smaken goed in te laten trekken en voeg naar smaak nog wat extra zout, peper
    en/of kerrie toe.
  8. Maak het eventueel op met wat mayo of
    yoghurtdressing, tomaatjes, ei, augurk, sla of wat dan ook voor lekkers naar
    keuze.

Deel je recept en maak kans op een Kadobon t.w.v. 20 Euro!

Wil jij ook kans maken op een kadobon t.w.v. 20 Euro van De Leentjeshoeve? Mail ons dan je lekkerste recept met rundvlees toe, inclusief een mooie foto van je gerecht en je goedkeuring om het op deze website te plaatsen: deleentjeshoeve@gmail.com Dankjewel!

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen, geboren en opgegroeid in onze weides en ruime strostallen en met een antibiotica-vrij leven.

Inmiddels zijn 2 sterren Beter Leven runderen toegekend voor de wijze waarop wij onze runderen houden. Daarnaast zijn we een gecertificeerd Natuurvlees-Nederland- boerderij.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortabele strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Naast de certificering voor 2 sterren Beter Leven Runderen en Natuurvlees Nederland, zijn we aangesloten bij Boert Bewust Rijk van Nijmegen en Land van Maas & Waal.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

2 sterren Beter Leven Runderen toegekend

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

oma's draadjesvlees van riblappen of doorregen runderlappen de Leentjeshoeve
Oma’s Draadjesvlees
november 13, 2024
Het begon met… onze lieve Leentje!
februari 28, 2024
kerstassortiment rundvlees kerst
Het kerstassortiment rundvlees staat klaar!
december 1, 2023
Kruidenrijke weide ingezaaid
september 29, 2023
Luxe rundvleeskroket 35% rundvlees natuurlijke ingredienten
NIEUW! Leentjes Luxe rundvleeskroketten
juni 7, 2023
koeien in de wei. koeiendans bij de leentjeshoeve horssen
De eerste koeien naar buiten
april 14, 2023
Rundercarpaccio boerderijwinkel de leentjeshoeve horssen
Nieuw: rundercarpaccio
maart 10, 2023
Biodiversiteit: regenwormen
februari 15, 2023
duurzamer boeren met zonne-energie
Duurzamer boeren; meer met zonne-energie
februari 15, 2023
Tweeling stierkalveren geboren bij De Leentjeshoeve Horssen
Koe Mirte bevalt van een tweeling
februari 13, 2023