Oma’s aardappelslaatje met rundvlees

De kerstvakantie staat voor mij niet alleen voor gezellig samen zijn met ons gezin en familie maar ook voor schoon schip maken in aanloop naar het nieuwe jaar; opruimen dus. Steevast is bij ons de zolder aan de beurt. En afgelopen jaar kwam ik daar het krantje tegen dat gemaakt was ter ere van het 50 jarige huwelijksfeest van mijn opa en oma in 1992. Een heel stuk terug in de tijd; ik was destijds 13 jaar. Leuke anekdotes, foto’s en tekeningen van neefjes en nichtjes passeerden de revu. Maar ook het recept van mijn oma’s aardappelslaatje met rundvlees. Het recept wat een van mijn aangetrouwde tantes doet denken aan de periode waarin ze net definitief in Nederland ging wonen. En mij terugbrengt naar de bezoekjes aan opa en oma in het kleine Zuid-Hollandse dorpje waar we in de achtertuin konden vissen in het slootje, pakweg een meter of 5 van de kassen aan de overzijde.

Steevast aten we groentesoep en oma’s aardappelslaatje met rundvlees. Ook al  is het al zo’n 25 jaar geleden dat ik het voor het laatst bij oma gegeten heb, ik kan me de smaak nog goed herinneren en wil het recept graag met jullie delen.

Ingrediënten:

Ca. 750 gram iets kruimige aardappelen
ca 500 gram runderlapjes
3 eieren
1 pond rijpe tomaten
1 groot blik doperwten
1 klein blik augurken
Ketchup
Mayonaise
Zout
Peper
Kerrie

Bereidingswijze

  1. De runderlapjes:  Verhit een ruime hoeveelheid bakboter in de pan. Voeg, zodra de boter heet genoeg is het vlees toe en bak deze rondom aan. Plaats het daarna op een klein pitje op laag vuur en laat het ca 2 uur zachtjes sudderen met de deksel bijna gesloten op de pan. Het vlees ik klaar zodra je er draadjes van kunt trekken.
  2. Kook ondertussen de aardappelen tot ze heel goed gaar zijn.
  3. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn;
  4. Was de tomaten en snijd ze in stukjes;
  5. Snijd de augurken fijn;
  6. Stamp de aardappelen goed fijn en maak ze smeuïg met het eigeel, de ketchup en mayonaise en voeg naar smaak zout, peper en kerrie toe.
  7. Snijd het vlees fijn en meng het met de aardappelen, tomaten, augurken en doperwten. Laat het een paar uur staan om de smaken goed in te laten trekken en voeg naar smaak nog wat extra zout, peper en/of kerrie toe.
  8. Maak het eventueel op met wat mayo of yoghurtdressing, tomaatjes, ei, augurk, sla of wat dan ook voor lekkers naar keuze.

Deel je recept en maak kans op een Kadobon t.w.v. 20 Euro!

Wil jij ook kans maken op een kadobon t.w.v. 20 Euro van De Leentjeshoeve? Mail ons dan je lekkerste recept met rundvlees toe, inclusief een mooie foto van je gerecht en je goedkeuring om het op deze website te plaatsen: deleentjeshoeve@gmail.com Dankjewel!

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen, geboren en opgegroeid in onze weides en ruime strostallen en met een antibiotica-vrij leven.

Inmiddels zijn 2 sterren Beter Leven runderen toegekend voor de wijze waarop wij onze runderen houden. Daarnaast zijn we een gecertificeerd Natuurvlees-Nederland- boerderij.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortabele strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Naast de certificering voor 2 sterren Beter Leven Runderen en Natuurvlees Nederland, zijn we aangesloten bij Boert Bewust Rijk van Nijmegen en Land van Maas & Waal.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

2 sterren Beter Leven Runderen toegekend

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

kleine kalfjes worden groot de leentjeshoeve lxe rundvlees horssen boerderijwinkel
Kleine kalfjes worden groot
september 10, 2022
Wij zijn van 14 augustus t/m 20 augustus gesloten
augustus 13, 2022
de koeien en kalveren van boerderij de leentjeshoeve in horssen in de wei
De koeien blij in de wei
april 20, 2022
Stier Pim is Papa!
februari 11, 2022
pasgeboren kalf de leentjeshoeve horssen natuurlijke geboorte
Geboortegolf: Eerste kalfje is inmiddels geboren
februari 4, 2022
Luxe rundvlees kopen voor kerstdiner. Ruime openingstijden boerderijwinkel de leentjeshoeve horssen.
Openingstijden 20 – 24 december 2021
december 17, 2021
kalf natuurlijk geboren beter leven twee sterren rund
De natuurlijke geboorte van een kalfje
november 30, 2021
HIEP HIEP HOERA! De Leentjeshoeve bestaat 3 jaar!
november 19, 2021
stier boerderijwinkel de leentjeshoeve luxe rundvlees kopen horssen
Stier Pim past weer!
oktober 13, 2021
De runderen van de Leentjeshoeve drinken op stal en in de wei schoon en vers leidingwater
Wist je dat…onze runderen leidingwater drinken
oktober 13, 2021