Oma’s aardappelslaatje met rundvlees

De kerstvakantie staat voor mij niet alleen voor gezellig samen zijn met ons gezin en familie maar ook voor schoon schip maken in aanloop naar het nieuwe jaar; opruimen dus. Steevast is bij ons de zolder aan de beurt. En afgelopen jaar kwam ik daar het krantje tegen dat gemaakt was ter ere van het 50 jarige huwelijksfeest van mijn opa en oma in 1992. Een heel stuk terug in de tijd; ik was destijds 13 jaar. Leuke anekdotes, foto’s en tekeningen van neefjes en nichtjes passeerden de revu. Maar ook het recept van mijn oma’s aardappelslaatje met rundvlees. Het recept wat een van mijn aangetrouwde tantes doet denken aan de periode waarin ze net definitief in Nederland ging wonen. En mij terugbrengt naar de bezoekjes aan opa en oma in het kleine Zuid-Hollandse dorpje waar we in de achtertuin konden vissen in het slootje, pakweg een meter of 5 van de kassen aan de overzijde.

Steevast aten we groentesoep en oma’s aardappelslaatje met rundvlees. Ook al  is het al zo’n 25 jaar geleden dat ik het voor het laatst bij oma gegeten heb, ik kan me de smaak nog goed herinneren en wil het recept graag met jullie delen.

Ingrediënten:

Ca. 750 gram iets kruimige aardappelen
ca 500 gram runderlapjes
3 eieren
1 pond rijpe tomaten
1 groot blik doperwten
1 klein blik augurken
Ketchup
Mayonaise
Zout
Peper
Kerrie

Bereidingswijze

  1. De runderlapjes:  Verhit een ruime hoeveelheid bakboter in de pan. Voeg, zodra de boter heet genoeg is het vlees toe en bak deze rondom aan. Plaats het daarna op een klein pitje op laag vuur en laat het ca 2 uur zachtjes sudderen met de deksel bijna gesloten op de pan. Het vlees ik klaar zodra je er draadjes van kunt trekken.
  2. Kook ondertussen de aardappelen tot ze heel goed gaar zijn.
  3. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn;
  4. Was de tomaten en snijd ze in stukjes;
  5. Snijd de augurken fijn;
  6. Stamp de aardappelen goed fijn en maak ze smeuïg met het eigeel, de ketchup en mayonaise en voeg naar smaak zout, peper en kerrie toe.
  7. Snijd het vlees fijn en meng het met de aardappelen, tomaten, augurken en doperwten. Laat het een paar uur staan om de smaken goed in te laten trekken en voeg naar smaak nog wat extra zout, peper en/of kerrie toe.
  8. Maak het eventueel op met wat mayo of yoghurtdressing, tomaatjes, ei, augurk, sla of wat dan ook voor lekkers naar keuze.

Deel je recept en maak kans op een Kadobon t.w.v. 20 Euro!

Wil jij ook kans maken op een kadobon t.w.v. 20 Euro van De Leentjeshoeve? Mail ons dan je lekkerste recept met rundvlees toe, inclusief een mooie foto van je gerecht en je goedkeuring om het op deze website te plaatsen: deleentjeshoeve@gmail.com Dankjewel!

Leave a Reply

De Leentjeshoeve

De Leentjeshoeve is een zoogkoeienboerderij met luxe Blonde d’Aquitaine runderen. Hier verkopen wij luxe rundvlees van eigen boerderij van dieren met een antibiotica-vrij leven.

Onze zoogkoeien en kalveren zie je, zodra en zolang het weer en de weides het toelaten, lekker buiten lopen en luieren. En, wanneer het buiten te koud en nat wordt, vertoeven zij in hun comfortable strostal, genietend van het uitzicht op het Horssense Bos.

Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen!

Vlees bestellen?

Zin in een goed stuk rundvlees van dieren met een fijn en gezond leven? Klik dan op de afbeelding hieronder en bekijk ons assortiment Luxe rundvleespakketten.

Luxe rundvleespakketten

Laatste berichten

Luxe rundvleespakket 9,5 kg de leentjeshoeve horssen
NIEUW! Luxe pakket met haasbiefstuk
oktober 11, 2019
Goulash met stoofblokjes of riblappen
Goulash met stoofblokjes of riblappen
oktober 3, 2019
NIEUW!!! Tomahawks, bbq en meer… vanaf 31 augustus
augustus 20, 2019
Paprika en aubergine gevuld met rundergehakt voor op de bbq
juli 1, 2019
Boeuf Bourguignon van runderriblappen
Boeuf Bourguignon riblappen
juni 19, 2019
De Leentjeshoeve luxe rundvlees gebakken rundertartaar met gebakken champignonx, puntpaprika en sjalotjes, geserveerd met basmatirijst
Rundertartaar met gebakken champignons, paprika en sjalotjes
juni 18, 2019
De Leentjeshoeve Boert bewust
Open dag Neersteind Boert Bewust. Een terugblik…
juni 18, 2019
Open dag proeverijen de leentjeshoeve
Open Dag 10 juni (2e Pinksterdag)
mei 25, 2019
Rendang met sajoerboontjes en basmatirijst
Rendang met Sajoerboontjes
mei 10, 2019
Luxe rundvleespakket de leentjeshoeve horssen met wijn
Paasactie
april 5, 2019

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.