Dit weekend heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van een Slow Cooker. De naam zegt het al. In een Slow Cooker kun je voedsel heel langzaam gaar stoven. Het garen gebeurt op een hele lage temperatuur, beneden de 100 graden celcius. Smaken blijven beter bewaard en trekken door de langere stooftijd beter in. Mijn vuurdoop met de Slowcooker is goed bevallen; ik heb er de stoofblokjes in bereid. Hieronder vind je het recept.
Dit heb je nodig
Slow Cooker
Mes en snijplank
Ingredienten
Voor vier personen:
600 gram stoofblokjes
Een beetje bloem
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
Zout en peper naar smaak
1 paprika
250 gram champignons
4 wortelen
1 tomaat
2 uien
7,5 ml worchestersaus
3 aardappelen
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
350 ml runderbouillon
Bereiding
- Meng de stoofblokjes met de bloem en zout en peper naar smaak;
- Snijd de groenten in stukjes;
- Snijd de aardappelen in dobbelsteentjes;
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn;
- Voeg het vlees met de groenten en de bouillon toe aan de Slow Cooker op de lage stand;
- Laat ca 8 uur langzaam garen.
Lees ook de tips voor lekker vlees
Deel je recept en maak kans op een Kadobon t.w.v. 20 Euro!
Wil jij ook kans maken op een kadobon t.w.v. 20 Euro van De Leentjeshoeve? Mail ons dan je lekkerste recept met rundvlees toe, inclusief een mooie foto van je gerecht en je goedkeuring om het op deze website te plaatsen: deleentjeshoeve@gmail.com Dankjewel!