Houd jij ook zo van truffelroomsaus en wil jij weten hoe je deze saus zelf kunt maken? Met slechts een paar ingrediënten zet je in een handomdraai een heerlijke truffelroomsaus op tafel. Deze saus combineert goed met biefstuk, entrecote, rib-eye steak en (koude) runderrollade.
Deze ingrediënten voor de truffelroomsaus heb je nodig:
- een klontje boter;
- 1 sjalotje, fijngesneden;
- 1 eetlepel bloem;
- ca 200 ml kippenfond of kippenbouillon;
- ca 200 ml slagroom of kookroom;
- 2 afgestreken theelepels Brezzo truffelcreme;
Zo maak je de truffelroomsaus
- Smelt de boter in een pannetje;
- fruit de sjalot glazig;
- Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten mee onder goed roeren;
- Schenk er al roerend de kippenfond of -bouillon bij en roer de saus goed door.
- Voeg aan de warme saus 2 afgestreken theelepels Brezzo truffelcreme toe en roer goed door. Niet koken;
- En voor de romige smaak nog de slagroom of kookroom en roer goed door.
