Recepten Rundvlees

Verbazingwekkend hoe veelzijdig het vlees van runderen is. Of je je maaltijd nu snel op tafel wilt hebben of uitgebreid wilt koken; er is altijd wel een lekker stuk rundvlees dat daarbij past. Los van de bereidingswijze.

’s Winters is het heerlijk binnenkomen wanneer je wordt verwelkomd door de geur van het stoofpotje dat staat te pruttelen. Of doordeweeks lekker snel aan tafel met een goede hamburger, tartaartje, biefstukje, sausijsje of een heerlijke pasta met gehakt. En op de zonnige zomeravonden lekker lang met vrienden toeven rond de barbeque…

Hieronder vind je ter inspiratie recepten met rundvlees en verschillende bereidingswijzen. Heb je zelf nog een lekker rundvlees recept en wil je dat met ons delen? Stuur het recept met foto per e-mail naar deleentjeshoeve@gmail.com .

Eet smakelijk!

Recepten Rundvlees

Verbazingwekkend hoe veelzijdig het vlees van runderen is. Of je je maaltijd nu snel op tafel wilt hebben of uitgebreid wilt koken; er is altijd wel een lekker stuk rundvlees dat daarbij past. Los van de bereidingswijze.

Hieronder vind je ter inspiratie recepten met rundvlees en verschillende bereidingswijzen. Heb je zelf nog een lekker rundvlees recept en wil je dat met ons delen? Stuur het recept met foto per e-mail naar deleentjeshoeve@gmail.com .

Eet smakelijk!

oma's draadjesvlees van riblappen of doorregen runderlappen de Leentjeshoeve

Oma’s Draadjesvlees

Oma’s draadjesvlees, favoriet en eenvoudig te maken met heerlijk malse riblappen of doorregen runderlappen bijvoorbeeld. Terwijl het vlees zachtjes stooft, geniet jij van de warme geuren van de kruiden die de keuken vullen. Ingrediënten voor Oma’s Draadjesvlees1 kg riblappen of doorregen runderlappen2 grote uien1 ltr. groente- of runderbouillon1 klein blikje tomatenpuree2 kruidnagels (fijngestampt)2 laurierblaadjes1/2 tl...
Read More
Rundercarpaccio boerderijwinkel de leentjeshoeve horssen

Nieuw: rundercarpaccio

Nieuw: Rundercarpaccio . Hiermee tover je gegarandeerd feestelijke gerechtjes op tafel. Vanaf nu ook verkrijgbaar in onze boerderijwinkel en via onze webshop.Met rundercarpaccio van de kogelbiefstuk tover je in een handomdraai een feestelijk brunch, lunch of voorgerecht op tafel. Met slechts een handjevol ingrediënten kun je eindeloos variëren;Feestelijke gerechten met rundercarpaccioEen greep uit de hapjes...
Read More
zelfgemaakte truffelroomsaus

Zelfgemaakte truffelroomsaus

Houd jij ook zo van truffelroomsaus en wil jij weten hoe je deze saus zelf kunt maken? Met slechts een paar ingrediënten zet je in een handomdraai een heerlijke truffelroomsaus op tafel. Deze saus combineert goed met biefstuk, entrecote, rib-eye steak en (koude) runderrollade.Deze ingrediënten voor de truffelroomsaus heb je nodig:een klontje boter;1 sjalotje, fijngesneden;1...
Read More
Doorregen runderlappen kopen de leentjeshoeve luxe rundvlees horssen

Welk rundvlees is geschikt om te stoven?

Welk rundvlees is geschikt om te stoven? Dit is een vraag de we regelmatig van onze klanten krijgen. Rundvlees voor stoofpotVoor een heerlijke stoofpot zijn verschillende soorten rundvlees geschikt. Maar smaken verschillen natuurlijk. Mag het vlees in blokjes aan elkaar blijven of wil je dat het vlees in draadjes uiteen valt, bijvoorbeeld bij het maken...
Read More
Quesadilla's met luxe rundergehakt van de leentjeshoeve horssen

Quesadilla’s met rundergehakt en mais

Lekker Mexicaans, deze Quesadilla’s met luxe rundergehakt en mais. Puur natuur, gemaakt zonder pakjes en zakjes. En nog lekker snel klaar ook. Genieten!Dit heb je nodig voor de quesadilla’s met rundergehakt en mais(4 personen)500 gram luxe rundergehakt (ofwel twee rolletjes) 4 grote wraps 3 eetlepels mais 1 rode paprika 1 rode chilipeper 1/2 tl paprikapoeder...
Read More
Gebraden runderrollade De Leentjeshoeve

Hoe bereid je een runderrollade?

Hoe bereid ik een runderrollade? Een runderrollade is een heerlijk, feestelijk stukje vlees dat je zowel warm als koud kunt eten. Lees hier het stappenplan met tips voor het braden van een runderrollade
Read More
Goulash met stoofblokjes of riblappen

Goulash met stoofblokjes of riblappen

Laat het gure herfstweer maar komen. Met deze goulash, gemaakt met stoofblokjes of riblappen zit je er warmpjes bij. Hieronder het recept voor ca 4 personen, gebaseerd op een recept van Rudolph.Goulash: heerlijke herfstkost 🙂Dit gaat in de goulash:ca 600 gram stoofblokjes of riblappen 4 paprika’s (rood/groen of naar smaak) 50 gram gerookte spekreepjes 2...
Read More

Paprika en aubergine gevuld met rundergehakt voor op de bbq

Altijd fijn, die veelzijdigheid van gehakt. Het voordeel van gehakt van luxe rundvlees is dat het tijdens het bakken niet ‘onder water komt te staan’, en lekker van textuur blijft. Het recept voor de paprika en aubergine gevuld met rundergehakt is geschikt voor op een BBQ die dicht kan en voor in de oven.De ingredienten...
Read More
Boeuf Bourguignon van runderriblappen

Boeuf Bourguignon riblappen

Boeuf Bourguignon van runder riblappen. Heb je onze open dag bezocht op Tweede Pinksterdag? Dan heb je er vast van mogen proeven. Jeanine van kookstudio Jeanine Cuisine had het gerecht bereid met onze runderriblappen. We delen graag het recept met je. Kun je er thuis nog eens van genieten. (bron: Jeanine Cuisine) met de liefhebbers...
Read More
De Leentjeshoeve luxe rundvlees gebakken rundertartaar met gebakken champignonx, puntpaprika en sjalotjes, geserveerd met basmatirijst

Rundertartaar met gebakken champignons, paprika en sjalotjes

Heb je weinig tijd om te koken maar wil je toch lekker en gezond eten? Probeer dit recept dan eens. Hiermee tover je in slechts 15 minuten een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel. Zonder toevoegingen.Deze ingredienten heb je nodig voor 4 personen:4 rundertartaartjes1 doosje champignons4 sjalotjes3 puntpaprika’sBasmatirijst voor 4 personen.Vloeibare bakboter voor de tartaar...
Read More
Rendang met sajoerboontjes en basmatirijst

Rendang met Sajoerboontjes

Vandaag een keertje Rendang gemaakt met licht pittige Sajoerboontjes van geroerbakte sperzieboontjes. Rendang is een van oorsprong Indonesisch gerecht van gestoofd rundvlees in een rijk kruidenmengsel met een vleugje van de typische kokossmaak. Dit keer gekozen voor de gemakkelijke weg met kant-en-klare boemboe. Maar ik ga hem zeker nog eens op de Indonesische wijze proberen...
Read More

Heldere Runderbouillon van schenkel of poulet

Ik kreeg laatst de vraag van een van onze klanten hoeveel water er bij de schenkel moest om daar runderbouillon van te trekken. Daar moest ik even over nadenken. Zelf gebruik ik doorgaans dezelfde pan voor soep en vul deze tot een bepaald niveau. Maar hoeveel liter dat precies is…Tijd om dit uit te zoeken...
Read More
hoe bak ik biefstuk

Biefstuk bakken: Tips voor een lekkere biefstuk

Hoe heb jij je biefstuk het liefst? Rare, medium of toch liever doorbakken? Ieder zijn smaak. Maar hoe bak je nu een lekkere biefstuk? Maar om je biefstuk op z’n best tot zijn recht te laten komen op je bord zijn er een aantal punten om rekening mee te houden.Goed vlees is het halve werkEen...
Read More

Gestoofde riblappen met heel veel groenten

Wat eten we dit jaar met kerst? Aan de keuzemogelijkheid lag het dit jaar niet; de vriezers lagen vol met vers ingepakt rundvlees dit jaar. Maar, we kregen gasten en dan vind ik het wel gezellig om juist daarbij te zijn in plaats van in de keuken. Het werden riblappen.Riblappen? Denk je misschien met de...
Read More

Oma’s aardappelslaatje met rundvlees

De kerstvakantie staat voor mij niet alleen voor gezellig samen zijn met ons gezin en familie maar ook voor schoon schip maken in aanloop naar het nieuwe jaar; opruimen dus. Steevast is bij ons de zolder aan de beurt. En afgelopen jaar kwam ik daar het krantje tegen dat gemaakt was ter ere van het...
Read More