Een lekker stuk vlees op je bord begint natuurlijk bij de aankoop van vlees van goede kwaliteit. Maar ook hoe je het diepgevroren rundvlees bewaart, ontdooit en bereidt beinvloeden de smaak en het mondgevoel.
We willen graag dat je kunt genieten van een goed stuk rundvlees. Daarom geven we je graag tips waarmee je het vlees goed tot zijn recht kunt laten komen:
Vers rundvlees kun je gerust een aantal dagen in de koelkast onder plastic folie bewaren bij maximaal 5 graden celcius. Vacuum verpakt en diepgevroren rundvlees blijft veel langer goed.
Door vlees vacuum te verpakken, voorkom je vriesbrand. Bij vriesbrand verdampen de ijskristallen aan het vleesoppervlak waardoor het vlees uitdroogt. En dat gaat ten koste van de smaak.
Het Luxe Rundvlees van de Leentjeshoeve is vacuum verpakt en na verpakken, zeer snel diepgevroren door onze slager. Zo, behouden we de goede smaak van ons rundvlees.
Wil je de kwaliteit van je diepgevroren vlees behouden, geef het dan de tijd om te ontdooien.
Dit gaat het beste in de koelkast. Ontdooi je het vlees snel, in een warme omgeving, dan gaan de cellen kapot. De kwaliteit van je vlees holt daarmee achteruit. Wil je het ontdooien om wat voor reden ook toch versnellen? Leg het dan in een schaal in de wasbak onder stromend koud water. Hierbij is het belangrijk dat het water continu ververst wordt.
Vind je het leuk om regelmatig tips, recepten en nieuwtjes per mail te ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.
Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.
Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud te bekijken.