Tips voor lekker vlees

Om de kwaliteit van het vlees ook na aankoop en tijdens de bereiding vast te houden, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

Tips voor een lekker stuk rundvlees

Bij het voeren en verzorgen van onze dieren hebben we volop aandacht voor onze dieren en de invloed van ons doen en laten op de kwaliteit en smaak van het vlees in ons achterhoofd.

Een goede verzorging en uitgebalanceerde voeding, waardoor ze niets tekort komen, spreken voor zich. Maar wist je dat je aan het vlees kunt zien en proeven of een dier een fijn leven heeft gehad, zonder stress?

Doordat we rustig met onze dieren omgaan, zijn ze ook lekker rustig. We lopen er tussendoor, geven ze een keer een aai. In alle rust en met respect. Zo leven ze een relaxt leventje.

Ook als hun tijd gekomen is, staan rust en respect bovenaan de lijst. We hebben voor een slager gekozen die dit goed aanvoelt. Ook hij gaat rustig en respectvol met onze dieren om. Daarnaast is de reisafstand kort, wat wel zo fijn is.

Na het besterven, verwerken, vacuum verpakken en snel diepvriezen, komt het vlees bij ons in de diepvries. Daar bewaren we het bij ca -24 graden celcius.

Om de kwaliteit van het vlees ook na aankoop en tijdens de bereiding vast te houden, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

biefstuk

Tips vlees

Een lekker stuk vlees op je bord begint natuurlijk bij de aankoop van vlees van goede kwaliteit. Maar ook hoe je het diepgevroren rundvlees bewaart, ontdooit en bereidt beinvloeden de smaak en het mondgevoel.

We willen graag dat je kunt genieten van een goed stuk rundvlees. Daarom geven we je graag tips waarmee je het vlees goed tot zijn recht kunt laten komen:

Hoe bewaar ik rundvlees?

Vers rundvlees kun je gerust een aantal dagen in de koelkast onder plastic folie bewaren bij maximaal 5 graden celcius. Vacuum verpakt en diepgevroren rundvlees blijft veel langer goed.

Door vlees vacuum te verpakken, voorkom je vriesbrand. Bij vriesbrand verdampen de ijskristallen aan het vleesoppervlak waardoor het vlees uitdroogt. En dat gaat ten koste van de smaak.

Het Luxe Rundvlees van de Leentjeshoeve is vacuum verpakt en na verpakken, zeer snel diepgevroren door onze slager. Zo, behouden we de goede smaak van ons rundvlees.

Tomahawk steak luxe rundvlees horssen

Hoe ontdooi ik rundvlees?

Wil je de kwaliteit van je diepgevroren vlees behouden, geef het dan de tijd om te ontdooien.

Dit gaat het beste in de koelkast. Ontdooi je het vlees snel, in een warme omgeving, dan gaan de cellen kapot. De kwaliteit van je vlees holt daarmee achteruit. Wil je het ontdooien om wat voor reden ook toch versnellen? Leg het dan in een schaal in de wasbak onder stromend koud water. Hierbij is het belangrijk dat het water continu ververst wordt.

Vind je het leuk om regelmatig tips, recepten en nieuwtjes per mail te ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.