Flat iron steak

Prijsklasse: €14,75 tot €18,80

Flat Iron steak

De flat iron is een heerlijk mals stuk sukade waar de slager de zeen uit heeft gehaald.
Dit stuk vlees is uitermate geschikt om te bereiden op de barbecue of kamado. Ook in de pan is het een topper.

Beschrijving
Extra informatie
Beoordelingen (0)

Flat Iron steak

De flat iron steak is een heerlijk mals stuk sukade waar de slager de zeen uit heeft gehaald. Dit stuk vlees is uitermate geschikt om te bereiden op de barbecue of kamado en heerlijk vol van smaak. Ook in de pan

Wist je dat?

Wist je dat de flat iron steak uitstekend kunt grillen en medium gegaard heerlijk smaakt (kerntemperatuur tussen 52 en 54 graden)? Probeer het zelf eens!

Zo bereid je een flat iron steak in een pan:

1. Laat het vlees eerst ontdooien. Dit kan door het een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen of bevroren in een grote bak of pan koud water te leggen.

2. Open de verpakking en laat het, na ontdooien, in ongeveer een half uur op temperatuur komen.

3. Dep de steak droog en bestrooi met wat peper en zout.

4. Verhit boter in een pan en bak de steak, op hoog vuur,   in ca. 3-4 minuten per zijde medium rare.

5. Haal de steak uit de pan en laat ca 8 minuten rusten.

Eet smakelijk!

 

 

 

Gewicht N/B
Gewicht

482 gram, 498 gram, 500 gram, 510 gram, 514 gram, 522 gram, 526 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Flat iron steak” te beoordelen